God Jul

En riktigt God Jul önskar Gestrike Ridsport Resultat alla läsare.
 
 
 

24:e December

Frida Andersén är 22 år gammal och har precis flyttat från Hofors till Storvik där hon och sambon Stefan hyr en del i mamma Annkis hus. I detta hus bor förtutom Frida och Stefan, mamma, pappa, pappans sambo och den ena yngre brodern. Jobbar som tandhygienist. Hon sattes förmodligen i sadeln innan hon kunde gå. Är i princip uppvuxen på Hofors Ridsällskap där mamma jobbar och det är även klubben hon tävlar för.
 
Frida har många meriter på ponny och då speciellt D-ponnyn Lillefot där hon red tre Europamästerskap med ett brons som bästa resultat, red även hem bla individuellt silver samt guld i lag på Nordiska Mästerskapen.
 
Största stjärnan i stallet är Herta. Ett sto f: 02 e: Cortus- Krius som familjen Andersén fött upp själv. Har vinster och placeringar i tom Msv C, utbildad och startad tom Msv B:4 dressyr. Utbildad 130-140 hoppning. De har startat svår (CCI3*) internationell fälttävlan. Tillsammans har de 1 guld i SM för Unga Ryttare samt tog ett brons i deras första senior SM.YR EM brons i lag samt mycket, mycket mer.
Hon har även flertalet yngre hästar mellan 2-4 på gång.
 
Tränar gör hon för "allt i allon" mamma Annki Andersén. Tina Lundin i dressyr samt Leif Hall i hoppningen.
 
Det absoluta målet för Frida och Herta under 2013 är att ta en plats i svenska laget på Europeiska Mästerskapen som går i Malmö som går av stapeln den 29/-1/9.
 
Blev utsedd till Gästriklands bästa Idrottskvinna 2012 av Arbetarbaldet/Gefle Dagblad.
 
 
 
 
 

23:e December

Patricia Lüdke är 30 år gammal och bor i Kungsgården på en gård tillsammans med hästarna och sambon. Hon var 11 månader gammal när hennes mamma för första gången slängde upp henne i en sadel. När hon väl var på marken trillade hon omkull rakt i en hästskit och blev förmodligen stämplad för livet. Har ridit i 23 år och tycker fortfarande att det är fantastiskt att man fortfarande kan utvecklas. Jobbar som Reg. Fastighetsmäklare. Tävlar gör hon för Kungsgårdens RK.

Hästarna som bor på gården är:

Filipin, fyller 28 vid årsskiftet, något han är fullkomligt ovetande om själv. Han är efter Urbino - Kariba. ”Filip” och de har hängt ihop i 18 år snart. Tillsammans har de gått igenom mycket. Började som hoppekipage och tävlade tom Msv B hoppning med väldigt varierande resultat, då hinder med kreativ utsmyckning satte stopp för dem emellanåt. Däremot fanns inget som skrämde honom i skogen. En kotledsinflammation blev deras hinder och gjorde att inriktningen blev dressyr istället. Det visade sig dock efter målmedveten träning och envishet att dressyr var mer deras gren. Tävlade upp tom Nationell FEI med placeringar. Avslutade ponnytiden som ett av Sveriges topp 15 ekipage och fick Prinsessan Madeleines Stipendium. Därefter blev Filip reggad som storhäst och tävlat som högst i den numer borttagna klassen La:5. Filipin är allt en riktigt lite ”showman” och kryddar vardagen med ett och annat busstreck!

Gazpani är 20 år efter Napoleon – Indus. Vi har tränat och tävlat ihop i 11 år. Tillsammans har de klättrat i utbildningsstegen och gått från LB upp tom. MSV A. ”Spaniz” är en helt underbart snäll häst med hjärtat på rätt plats, spenderar gärna timmar till att gosa och har fullkomlig koskräck.

Hoppar gör de ibland till vardags men bara för nöjes, variationens och gymnastikens skull.

Målet för 2013 är att befästa dem MSV A programmet mer och våga ge sig på st: George.

Gazpani
 
Filipin
 
Filipin och Gazpani

22:a December

Cajsa Holmgren är 16 år gammal och bor i Forsby med mamma, pappa och brodern Victor. Hon går första året på Borgarskolans ekonomi juridik program. Började som femåring rida på islandshästar i Åbyggeby tillsammans med en ett år äldre kompis. Cajsa tävlar för Gävle Ryttarsällskap där hoppningen är hennes främsta gren men startar då och då även dressyr.
 
Tartuffe är Gävle RS lektionshäst som Cajsa har förmånen att får tävla. En korsnings val f: -98 av okänd härstamning. Oftast seg och snäll med de mest orutinerade men taggar till när nån mer rutinerad sitter på ryggen. Får han hoppa högre eller får på sig tävlings utstyrseln visar han en annan sida. Han har tidigare startat 130 hoppning med Therese Andersson. Cajsa och Tuffe har tillsammans startat 1.10 hoppning med vinster och placeringar. De har även startat LA:4 dressyr med bra resultat.
 
Cajsa var Gävleborgs representant på ridskolemästerkapet 2011 på Strömsholm. Detta är ett SM för ridskoleryttare. Hon vann hoppningsdelen och kom 6:a totalt när dressyren och hästkunskapen hade räknats ihop.
 
Hon tränar för GRS Carro Brodin och Kine Hall. Ibland får hon även rida för Leif Hall då hon hjälper till med hans Cilvano Z
 
Inför 2013 har inte Cajsa satt upp några speciella mål då skolan tar upp mycket tid men hon hoppas att hon ska kunna startat någon 1.20.
 
 
Cajsa och Tartuffes debut på gräs
 
 
Cajsa och Tuffe
 

 
På Strömsholm

21:a December

Linda Andersson är 24 år gammal. Kommer ursprungligen från Åmot utanför Ocklebo men bor numera med sin sambo Fredrik i Storvik. Jobbar som personlig assistent. Började rida som 7 åring på Ockelbo Ryttarförening och tävlar idag för Gestrike Sportryttare.
 
Lindas häst heter Brian en SWB valack f: -03 e: Briar ue: Eighty Eight Keys xx  177 cm över havet. Köptes som 2 åring tillsammans med Lindas mamma men 2009 fick Linda ta honom helt själv då mamman gav upp. Han har varit svår i både hantering och ridning så han har skapat sig ett dåligt rykte, men när man väl hittat knapparna är han en väldigt trevlig häst att jobba med och en riktig arbetsmyra. Linda har startat 1.10 hoppning där tränaren Thomas Lennholm varit en stor hjälp då självförtroendet inte varit på topp. De har startat LB:1 dressyr, samt att Patricia Lüdke, som även hjälper Linda i dressyr träningen, startat tom LB:3 med placeringar.
 
Målet för 2013 är att få stadiga rundor i 1.10 hoppning samt debutera 1.20. I dressyren hoppas hon att Patricia ska kunna starta LA, Msv C.
 
 
 
 
Linda och Brian
 
 
 
Patricia och Brian

20:e December

Sandra Sjöholm snart 21, fyller på julafton. Bor med mamma och pappa i Storvik men planerar att flytta ihop med pojkvännen Karl efter nyår. Studerar till ekonom på högskolan i Gävle och tar examen till sommaren 2013. Har sommarvikarierat på Lillvik i Storvik sedan tre år tillbaka. Började rida som 5,5 åring på Storvik Ovansjö Ridklubb som hon även tävlar för. Red och tävlade för Högbo RK mellan 2005- 2009. Red hoppspecial på lektionsponnyn Ifax samt red lite på mammas stohäst Madame innan hon fick sin första ponny vid 10 års ålder.
 
Lady VI var b-ponnyn som Sandra började tävla på. De startade Msv B och hade vinster och placeringar hela vägen upp. Tog DM- brons 2003 och ett silver 2004. De startade även LB dressyr med vinster och placeringar. Efter Lady har Sandra haft tre andra ponnyer som hon tävlat i klasser tom LA hoppning och LA dressyr med bra resultat. Har även startat lätt fälttävlan på D-ponny.
 
Idag har Sandra två hästar där hoppningen är hennes främsta gren men startar även dressyr när andan faller på.
Clint Eastwood, ”Clintan”,  val f: -03, e: Artist u: Fiotina ue: Landlord. De köpte honom när han var 4 år gamal. De har startat 110 cm med bra resultat och LB:1 dressyr med godkända resultat. Har sedan  börjat om eftersom han har busat en hel del.

Sisca, sto f: -08, e: Sancisco ee: Sandro Hit u: Prisca ue: Prinz Oldenburg.
Köpte henne när hon var 2 år gammal. Hon i år startat 90 cm hoppning. Riden och utbildad sedan sommaren 2012.

Sandra tränar hoppning för StORKs Lena Liljedahl och dressyr för HRKs Anna Eriksson

Målen för 2013 är att fortsätta utbildningen av Sisca, komma ut och tävla och debutera någon dressyrtävling. Komma ut och tävla med Clintan och rida stadiga rundor i 1m och starta lite dressyr, eventuellt starta 110 cm igen.

 

 
Madame
 
Clintan
 
 
 
Sisca
 
 
Lady

19:e December

Frida Andersson är 19 år gammal och tog studenten i våras och har fortsatt att studera efter det. Fick följa med mamma Maude till stallet när hon var 4 år gammal och redan där förstod hon att det var hästar hon ville hålla på med. Började med "riktiga" lektioner som 7 åring. Bor med mamma och pappa i Sandviken,
 
nära Högbo Ridklubb där även hästen Polar Blitz står.
 
Polar Blitz är en svettfux val f:00 e Oxford som köptesi oktober 2009. De har startat FEI program för juniorer, SM och S:t George. När Frida var tolv år gammal köptes den välkända ponnyn Cherrys Child Cherokee, kallad Iggi. De var med i landslagets C-trupp, red SM samt även kvalet i Globen Kür.
Tränar gör hon för Eva Åhlander och Fredrik Böhling.
 
Målet för 2013 är att kvala till SM och göra bra prestationer
 
 
 
 
 
Frida och Blitzen

Dressyr KM i Storvik

Den 9 december reds Storvik Ovansjös Klubbmästerskap i dressyr. Det var 14 st deltagare och 4 klubbmästare korades.
 
Lektionsponny:
1:a Roxanna Padron - Moonshine Jenny Star
2:a Erika Koskitalo - Truxen
3:a Jennifer Härtull - Truxen
 
Lektionshäst
1:a Johanna Åberg - Douglas
 
Privatponny
1:a Maja Bywall - Rocco
2:a Karin Eriksson - Corleone
3:a Julia Brander - Checkpoint Cheeky
 
Privathäst
1:a Wilma Östlin - Van Halen
2:a Maria Eriksson - Westal
 
 
Från vänster: Johanna/Douglas, Maja/ Rocco, Roxanna och Wilma

Högbos Dressyrmästare

Den 8:e december hade Högbo Ridklubb Klubbmästerskap i dressyr. 14 ekipage deltog i tävlingen som var uppdelad i fyra olika kategorier. Varje ryttare får rida valfritt program.
 
Resultatlistan är som följer:
 
Ridskoleponny:
1:a Filippa Nöjd/ Munsboro Whacker
 
Privatponny
1:a Maja Ernesäter- Castanja 2

Maja/ Castanja

Ridskolehäst
1:a Helene Heldefalk- Siona
2:a Veronica Wallbäcks- Gabbi
3:a Carro Rogefors- Manne

Privathäst
1:a Frida Andersson -Polar Blitz
2:a Anna Grönberg - Fire Honey Bee
3:a Sandra Swedell- Zebulon & Hanna Larsson- Civic-Urban
 
Frida/ Polar Blitz

18:e December

Ronja Frans är 13 år gammal och bor med mamma, pappa, två bröder och en hund i Valbo. Började rida som 6 åring på islandshästar i Åbyggeby men nuförtiden så är det hoppning och dressyr som gäller. Hon tävlar för Gävle Ponnyklubb.
 
B-ponny Gripsvad Pedro, kallas för Peo, val f: -98, svettfux har Ronja startar Msv B hoppning med. Han har med tidigare ryttare startat SM.
Den nya ponnyn i stallet är D-ponny hingsten Blaengwn Dayfdd, Dillan, även han f: -98. Har startat Msv B hoppning och Ronja har startat LB hopp och LA:1 dressyr.
Hon har under åren även fått möjligheten att starta bl.a klubbens ponnyer på tävlingar och skaffat sig mycket rutin.
 
Under 2013 vill Ronja rida nollor i LA med Dillan för att kunna kvala sig vidare upp till Msv B samt att rida godkända LA program i dressyren. Tränar gör hon för Anita Engholm och Lotta Sjöberg (Schultz) i hoppning och Anna-Karin Fredell i dressyren.
 
 
Ronja och Peo
 
 
 
 
Ronja med Dillan
 
 

17:e december

Carolina Jonsson är 30 år gammal och bor i Sandviken med sambon Stefan. Hon jobbar på Sandvik som OFP tekniker. Samt det egna företaget CMJ-Hästcenter. De 7 hästarna står i Torsåker på gården som hon och hennes föräldrar köpte 2007 för att få mer plats Dock har hon lite för många egna hästar för att kunna ta sig an andras för tillfället. När hon var fem år gammal började hon, mamma och storasyster rida på, som det hette då, Storviks Ridklubb som hon än idag tävlar för.
 
Shettisen
 

Mack
 
 
Joker
Vid 15 års ålder fick hon rida och tävla Canette i hoppning. De startade tillsamman 140 hoppning och de red två junior SM tillsammans. Parallelt med Canette fanns även New Forest valacken Bonneville i stallet och de startade Msv A hoppning och var med i StORKs elitlag som tog sig till finalen på Strömsholm. Vilket var en häftig upplevelse. Går nu hemma på gården som halvpensionär och barnponny till systerns barn.
Bonneville
 
 
Canette
 
Under ponnytiden fick Carro möjligheten att tävla en massa olika ponnyer i olika grenar och var med i alla möjliga lag serier.
 

Efter ponnytiden så red hon i stort sett bara yngre hästar och den första stora egna hästen fick hon ärva efter sin syster. Ett 6-årigt sto med mycket temperament som efter en del tragglande i dressyren blev en perfekt fälttävlanshäst. De startade tom CNC* innan hon blev skadad och de fick ta bort henne.
Samtidigt hade hon en yngre häst, Marconia, som var köpt som hopphäst men passade bättre till dressyrhäst, vilket hon också blev. Tävlade tom. MSV B med placering innan hon såldes.

Marconia


Efter detta hade Carro bara yngre hästar kvar samt ett avelssto, så under en tid red och tävlade hon bara andras hästar. Bland annat Anna Gunnarssons fälttävlanshäst under det år hon var gravid och de lyckades med målet att kvala till 6-års finalen i Breeders, som slutade med en mycket hedrande 4:e plats.


Hästarna som finns på gården är:

Sto f: 09 e: Cartier – Irco Mena – Stanford. Egen uppfödning. Inriden i våras. Ska sättas igång för att under nästa förhoppningsvis kunna starta någon tävling för att sedan visas på kvaltién till hösten och efter det förmodligen säljas.ingsvis att starta någon tävling för att sedan visa henne på kvalitén till hösten och efter det kommer hon troligtvis att säljas.

Val f: 07 :eManhattan – Irco Mena – Stanford. Även det egen uppfödning Då tiden tyvärr inte räkt till så är målet med honom att han ska utbildas under året och sedan kommer han troligtvis också att säljas.

Sto f: 05 e: Orlando - Pik Trumph – Gibraltar, egen uppfödning. Detta är ett mycket speciellt sto som Carro ofta brukar säga att hon har fått för sina synder… Hon är besvärlig i det mesta förutom vid ridning. Har  försökt ha ridhjälp men tyvärr så fungerade det inte då hon vägrade att gå från gården. =/ Men trots alla hennes egenheter så är hon ändå en av Carros absoluta favoriter i stallet!

Nästa häst är hästen som är mamma till de två förstnämnda hästarna och hon är efter Irco Mena – Stanford – Elizar och har gått som avelssto fram till för 2 år sedan. Nu rids hon och har även varit med på några hopptävlingar under året med mycket gott resultat. Hon kommer eve

ntuellt att säljas under nästa år.

Sto f:04, en svart skönhet e: Wolkentanz – Hohenstein - Ordensglanz och hon rör sig helt magnifikt! Hon har bott hos Carro i ca ett år och målet med henne är att de ska starta deras första tävling under nästa år.

Sista hästen är stallets prins Two Step, 6-åring som är efter Okeanos – Romeo - Marino. Denna talangfulla häst har hon haft sedan han var 2 år och han är visad både som 3-åring och 4-åring med diplom i gångarter båda gångerna. Han var kvalad till finalen på Flyinge både som 4-åring och 5-åring. Men deltog bara med honom som 5-åring. De har tävlat tom MSV B med placering och målet under nästa år är att han ska bli stabil i alla MSV B klasser och eventuellt debutera MSV A mot hösten.
Carro tränar sedan 6 år tillbaka för Ulf Lind och har i år även fått möjligheten att börja träna för Eric Lette.

 
Two Step

16:e December

Stina Dufva fyllde 18 nu i December och faller därmed över åldersstrecket för ponny tävlingar. Bor i Sandviken med mamma och pappa medan hästen står uppstallad på Högbo Ridklubb som hon även tävlar för. Det var även där som hon som 6 åring började rida. Hela familjen är hästintresserade där pappan kör och de andra rider. Dagarna tillbringar Stina på Göransonsska skolan där hon går sista året.
 
Stina fick ta över ponnyn Stenbroåsens Merlin efter storasyster Elin. En skimmel valack f-91 e: Örnäs Attila u: Stenbroåsens Mimi och håller till bland C-ponnyerna, han har varit i fam. Dufvas ägo i 10 år. Innan Stina tog över Merlin hade Elin mest tävlat dressyr på honom. Dock hade han tidigare ändå gått Msv hoppning samt SM i fälttävlan och dressyr. En riktig allround ponny. Trots att han har mycket erfarenhet har han aldrig varit lätt att rida.
Stina började tävla fälttävlan vilket han verkligen älskar. De har tagit sig från de lägsta ponny klasserna upp tom 1*, med många vinster och placeringar i P70, 80 och 90. De slog till med ett silver i Stil SM 2011 och kom 6:a 2012. Har varit med i Lag SM 2010, 2011, 2012. Då de har startat LA hoppning och LA:P1 i dressyr har de även varit med i Div 1 i både dressyr och hoppning. Blev utsedd till Årets Ponnyryttare Gävleborg 2012. Merlin har nu flyttat då han lånats ut på foder till en ny ryttare som förhoppningsvis kommer att ha lika skoj med honom som Stina.
 
Stina har tränat för olika tränare under åren men främst Lena Bredberg och Annki Andersén i terrängen.
 
I familjen finns Pirat som syster Elin har tävlat lite på. Han är en trevlig häst som de lär sig mycket med. Dock vet hon inte riktigt vad som kommer hända efter studenten då hon funderar på att flytta och plugga vidare, men hoppas på att komma ut på någon tävling under året då målet är att utvecklas med honom och komma vidare.
 
 
Stina och Merlin

15:e December

Christina Elson är 30 år gammal och bor i Tolvfors i Gävle där även alla hästarna bor. Började med hästar innan hon kunde gå då mamma Gunilla satte upp henne på den lilla b-ponnyn Macken. Jobbar gör hon på Ryttarstugan som hon driver tillsammans med Gunilla och denna har funnits i familjens ägo i drygt tretton år. Butiken i sig har funnits i närmare 30.
Började sin karriär på Gävle Ryttarsällskap men då dressyren är det största intresset så bytte hon till Högbo Ridklubb.
 
Christina äger tillsammans med mamma Gunilla 4 st hästar.
 
Gambler eller Gunnar är en brun val f 04 e: Gigolo u: Vera ue: Vermouth född hos Stuteri Lindevik.Köptes i november 2008. Fick dubbeldiplom som treåring. Han har startat Msv B:4 och klarat kvalen till Msv A. Har mängder med vinster i Msv C där han varit nästintill oslagbar under 2012. Vinster och placeringar även i Msv B.
 
Gunnar
 
Chardonnay kallad Chaddan svettfux sto f 2000 e:Don Schufro u: Navarra ue: Pontus uppf. Kent & Åsa Josefsson. Flyttade hem till Tolvfors i början av sommaren och de har på kort tid lyckats ta sig från Msv C, till att få placering i Msv A och S:t George samt kvalat till Intermediere.
 
 
Chaddan
 
DMJ Debussy till vardags Dodde. f 2009 e: Don Schufro u: Woitana ue: Weltmeyer. Köptes som 1åring av DMJ horses i Danmark. Inriden och longerad men då han växte lite för fort, 180, fick detta läggas på is. Vilade helt under sommaren och detta verkar ha gjort honom gott och de börjar så sakta sätta igång honom nu.
 
 
Dodde
 
Winita har fått smeknamnet Anita. f:02 e: Weltjunge- Avanti. Anita köptes som 8 åring då väldigt lite riden och hade haft två föl. Utbildad LB/LA men då andra hästar tagit upp lite för mycket tid så har tävlingsbiten fått stå tillbaka.
 
Tränar gör hon för Maria Ia Eriksson samt Mattias Jansson när han kommer till Söderhamn.
 
Målet för 2013 är att bli stadigare i Msv A med Chaddan och debutera Int. Gunnar hoppas hon ska starta Msv A. Hon hoppas att både ryttare och hästar får hålla sig friska under hela året.
 

14:e December

Nathalie Eklund är 24 år gammal och bor med sin pojkvän i Forsbacka mellan Gävle och Sandviken. Hon började som 6 åring rida på Gävle Ponnyklubb tävlade under 2012 för Högbo RK men ska till 2013 byta tillbaka till sin moderklubb. Jobbar som undersköterska och när hon inte tävlar med hästen hittar ni henne på folkracebanorna. Antingen i bilen eller hejar på pojkvännen.
 
Hästen Falerno även kallad Falle är en fux val f. 98 e: Tabac- Bordeux som står uppstalld hemma hos Nathalies mamma på hennes gård i Hofors. Nathalie köpte honom av en tjej i Stockholm sommaren 2010 och han var då lite hoppad och tävlad LB dressyr.
 
Nathalie och Falle har under åren samlat mängder med vinster och placeringar tom MSV C och har under 2012 även debuterat MSV B. Den som hjälpt dem upp i klasserna är Högbo RKs Fredrik Böhling.
 
Under 2013 vill Nathalie befästa bytena som har varit lite struliga under debut året samt att bli mer samspelta inne på banan så rörelserna blir bättre och att de kan klättra uppåt i klasserna. Men det viktigaste av allt är att Falle får vara frisk och glad.
 
 
Nathalie med sin Falerno

13:e December

Sara Sjöberg är 18 år gammal och bor i Gävle med mamma, pappa och tvillingsystern Emma. Går sista året på Borgarskolans samhällsprogram med inriktning ekonomi. Hon började följa med faster Birgitta Sjöberg till stallet redan som 2 åring men som 6 eller 7 åring fick hon gå hästskötarkurs ute på Gävle Ryttarsällskap som hon än idag rider för.
 
Då Saras faster "Gitta" tyvärr varit sjuk under en längre tid fick hon äran att rida hennes Il Primero, val f: 98 e: Master u: Henna- Haakon. Han kallas till vardags för Uno och har gått St George. Sara har under 2012 startat MSV C och lyckats med att kvala till MSV B. Sara och Uno fick även möjligheten att vara med i GRS Div 1 lag, vilket Sara tyckte var super kul, som vann hela serien.
 
Trots att Sara tävlar mest dressyr så kan hon även få för sig att starta en hopptävling när det erbjuds, dock är det mest fokus på dressyren.
 
Sara och Uno tränar mycket för faster "Gitta", samt Eva Åhlander och Hanchen Ressle. Dock fortsätter Sara att rida på lektion med ridskolans hästar och då rider hon för Kine Hall.
 
Målsättningen för 2013 är att Sara vill befästa sig i MSV B och den högsta önskan skulle vara att få till kval till MSV A. Hon är evigt tacksam för att hon fått möjligheten att träna och utvecklas med Uno.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sara med Il Primero

12:e December

Madeleine Ljungren eller Madde som hon kallas är 17 år gammal och bor med mamma, pappa och bror i Åshammar utanför Sandviken. Började rida med sin moster på en shettis och när hon var 9 år gammal började hon rida på Storvik Ovansjö RK, idag tävlar hon för Högbo Ridklubb. Går andra året på Bessemerskolans vård & omsorgsprogram.
 
Började sin tävlingskarriär på C-ponnyn Country Girl som köptes av Lovisa Lundin i Valbo. När Madde började bli lite lång för Elsa så köptes Zacharias.
Zacharias är en New Forest val f 04 e: Esse Golden Boy - Zansibar, fuxfärgad och håller till i Kat D. Köptes som 5 åring och han hade då gått ungponny championatet.
Madde har även fått förtroendet att rida moster Camilla Ljungs treårshingst Infinity Star e: Don Primero.
 
På tre år har Zacke och Madde tagit sig upp i de högsta klasserna man kan göra som ponny ryttare, FEI med placeringar. I klasserna snäppet under FEI har de tagit mängder av vinster och andra placeringar. Två år i rad har Madde deltagit på Lag SM med Högbo. Hon tränar dressyr för Högbos Fredrik Böhling samt GRS Eva Åhlander.
Trots att det är dressyr som gäller nuförtiden hopptränar hon fortfarande för StORKs Lena Liljedahl när andan faller på.
 
Under 2013 som är Maddes sista ponnyår är det största målet att de ska lyckas kvala till det individuella SM:et
 
Madde och Zacke
 
Infinity Star

11:e December

Frida är 14 år gammal och bor i Storvik med mamma och pappa. Går i 8:de klass på Hedängsskolan.
Började rida hos sin farmor som 3-4 åring och har ridit sedan dess. Första ponnyn Frida tävlade var Storvik Ovansjö RK s lektions ponny Jazz. Köpte ponnyn Titelest Flight kallad Junior under 2008. Frida och Junior tränade och tävlade både dressyr och hoppning.
 
Idag tävlar Frida på hästen Cocktail ett Sv. Halvblod f. 1997 e:Cockpit u: Submarine xx - Khala Shikari xx. Cocktail köptes in försommaren 2012 och de har hunnit med att starta tom 1.10m med placering och var med i Storvik Ovansjös segrande lag i Div 2.
 
Målet för 2013 är att rida med i StORKs Div 1 lag och starta 1.20m. Frida tränar för Saga Arvidsson, Storvik

Frida och Cocktail efter en placering
 
Frida och Cocktail
 
Tietlest Flight på dressyrtävling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10:e December

Anna Grönberg är 31 år gammal och bor med maken och sonen i Mårstbo utanför Gävle.Jobbar på RG Marknadspartner AB med admnistration och merchandising. På gården finns hästar, katter, kaniner och en hund. Anna började rida med sin farfar, som varit både ridande polis och militär. De höll till i Kungsberget på somrarna när hon var mycket liten. Som sexåring började hon rida på Gävle RS och blev fast. Hon tävlar idag för Högbo Ridklubb.
 
Brandy är hästen som kom in i Annas liv i Augusti 2010. En svensk halvblodsvalack f -98 e:Briar u: Dotti ue: Herkules. Han är utbildat tom Msv B dressyr. Anna och Brandy har under året debuterat i Msv B:4. De har massa placeringar tom Msv C.
 
Anna har även en 4-åring e: Alcatraz ue: Ragtime Band hemma. Han heter Fire Honey Bee och ägs av Yvonne Green. Har mest varit med på klubbtävlingar och vann även KM i Högbo. Han är en trevlig individ som ska säljas.
 
Under 2013 vill Anna bli stadigare och tryggare på Msv B nivå och detta har hon tränarna Fredrik Böhling samt Maria Ia Eriksson.
 
 
Anna och Brandy
 
 
 
Anna med "Sockertoppen"

Klara färdiga gå

 
Klara/ Chincilla
 
Klara Hammarström från Högbo RK var på Grevagårdens Christmas Show och red hem många fina placeringar på både ponny och häst.
Med Monthy Marco red hon 3 st 1.20 och tog en 7 placering som bäst i en tidshoppning.
 
Med Kings Dumbledore i Kat D började hon helgen med en LB och var dubbelt felfri men var 2 hundradelar från att få placering. Gävle RS Frida Rosen och Ali Lee tog här hem en tredje plats.
Med "Kungen" fortsatte helgen strålande med att vara felfri i alla starter i LA och därmed är de färdigkvalade till Msv B. I och med dessa felfria ritter tog de hem 2 vinster samt en 8:e plats och detta var deras andra tävling tillsammans!
 
C-ponnyn Cinchilla är även den en ny bekantskap och de började helgen med en LB och var där utanför placering. Men i de efterföljande LA klasserna blev den 1 vinst och två 5:e platser och de var felfria genom alla tre starterna.
 
June är även hon en C-ponny och Klara red hem en 2:a plats med henne i en LA.
 
Såhär säger Klara själv om helgen: Jätte roligt att hästarna var så på, taggade, så hopp glada. Extra roligt att det var min andra tävling på dom nya och att jag kvalade till medelsvår på båda! Sjukt kul att jag bara fick nollor på Chilla och Kungen
 
Lillebror Ingemar fick till några bra ritter i både LB och LA med Munsboro Swap Shop samt nya E.T Starmover. Tyvärr räckte det inte till placering.
 
Klaras tvillingsyster Selma red June, Munsboro Black Betty och Bric a Brack med blandade resultat som tyvärr inte räckte till placeringar.
 
Frida Rosén med sin Ali Lee startade fler klasser under helgen och var felfri i en LA och hamnade strax utanför placering.
 

9:e December

Linnea Forslund är 18 år gammal och bor i Hedesunda med mamma, pappa, lillebror och två hästar. Började rida som 4 åring i Hedesunda och efter det Gävle Ponnyklubb innan hon fick första hästen Caramelle. Går på Real gymnasiet i Gävle och tävlar för Gävle Fältrittklubb.

Singapore är ponnyn som Linnea har tävlar med. Även han är 18 år gammal och import från Irland med okänd stam.
Han har startat tom LB hoppning och tillsammans LC. De var med i klubbens Div 2 lag och red där 2 av 3 omgångar. Är världens snällaste ponny men tycker inte det är super skoj att gosa, men en morot och en klapp ibland gör att han blir nöjd med livet. När han hoppar är det fullt ös som gäller.
De tränar för Cissi Hansson som hjälpt dem mycket i deras utveckling.

 

 
 
Linnea och Singapore
 
 
 
 
 
 

8:e December

Veronica Sebelius bor i metropolen Kungsgården på en gård med man, barn och lite djur. Började rida som 8åring på alla möjliga hästar i skogarna i Hälsingland och hängde på Farstanäs Ridskola i Stockholm. Tillhörde den generationen som borstade och mockade dag ut och dag in för att få den där efterlängtade gratislektionen en gång per termin!! Är utbildad ekonom samt socionom och jobbar som biståndshandläggare och utreder LSS/ SoL.

På gården finns halvblodsvalacken Lucky Luciano M, kallad Bernhard eller Berra, f -93 e: Pepe 747 Quenne Jillie. Har varit i Veronicas ägo sedan han var 7 år gammal. Han är utbildad LA dressyr och startad LA 3. Han har även startat 1.10 hoppning med dottern Daniella. Då han är lite kort i rocken med sina 157 cm gör han sig inte så bra på lång bana men LA 2 är ett utmärkt program med många moment. Tränar gör de för Maria Ia Eriksson och förr även mycket Tuula Johansson. Berra är en bussig och rolig häst och bästa vän. En sån häst man äger en gång i livet
 
Goliat eller Olle är den andra hästen på gården. En shetlandsponny med fin stam. Men han har en felmutering och därmed dvärgsanlag och har därför alldeles för korta ben och en liten bula i pannan. Jättesöt och underbart snäll.
 
Veronicas mål för 2013 är att komma ut på tävlingsbanorna igen då 2012 blev ett år med avsliten hälsena. Då hoppas hon på att komma upp i LA nivå igen. Att hålla Berra i bra kondition och bra hälsa så länge det går både fysiskt och psykiskt är ett annat mål. Självklart är främsta intresset dressyr men älskar att titta på fälttävlan. Så länge dottern håller sig därifrån.
Tävlar gör hon för Kungsgårdens Ryttarklubb
 

7:e December

Emilia Aramo är 18 år gammal och går sista året på Naturbruk med inriktining hästhållning på Realgymnasiet i Gävle. Bor i Valbo med sambon Johanna medan hästen Gimli står uppstallad på Gävle Fältrittklubb som hon även tävlar för.
 
Gimli är en brun valack f -03 e: Cagliostro u: Nicole ue: Figaro. De har tävlat tom 1.20 hoppning. Trots att det är hoppningen de satsar mest på har de även startat LB:1 dressyr. De tränar för Cecilia Gustafsson i dressyr och Cecilia Hansson i hoppning.
 
Målet för 2013 är att få stadiga rundor i 1.20 hoppning och hon vill gärna prova på fälttävlan.
 
 
 
 
 
 
Emilia och Gimli
 

6:e December

Selma Hammarström är 12 år gammal och bor med sina föräldrar och hela åtta syskon på en gård i Delsbo. Man kan säga att hon har hästarna i blodet då hon ridit i hela sitt liv. Tävlar gör hon för Högbo Ridklubb men familjen håller på och startar up en egen klubb som heter Mitt Hjärtas Häst sportcenter.
 
Timaru är ett C-ponny sto, skäck, f:04 import från Irland har gått 2* fälttävlan. Selma har vinster och placeringar i Msv B hoppning samt startat 1* fälttävlan
Sligo Fortunus håller till bland de största ponnyerna, skimmel sto f:07 e:okänd u. CTS Luck Penny, e. Heritage Fortunus, import från Irland. Det var med Sligo som Selma kom 2:a i ungponnyernas SM i Kat D. De har även startat P90 fälttävlan samt LB hoppning.
Bric a Brac är även det en Irländsk import, val f: 01, kat C. Tillsammans har de startat Msv B hoppning och ska debutera Msv A.
Munsboro Black Betty är en svart D-ponny från Irland f: 05 och med denna ponny har hon startat LA
 
Selma är van att tävla och det högsta hon startat är Msv B hoppning samt 1* fälttävlan. Hon var även med och red i Högbos lag på Strömsholm som tog guld.
 
Målet för Selma under 2013 är att rida Msv A med Bric och göra det bra. Med Timaru vill hon kvala in till SM och högst upp på listan ligger en start på Nordiska Mästerskapen.
 
 

5:e December

Johanna Åberg är 20 år gammal och bor mestadels med mamma och pappa i Sandviken. Men ibland även med pojkvännen i Bro utanför Stockholm. Tog studenten 2011 och pluggar nu på folkhögskola.
 
Douglas är en lektionhäst på Storvik Ovansjö RK, f:1999 av okänd härstamning. En liten häst som knappt tog sig över ponnymåttet med sina 153 cm. Douglas har inte riktigt förutsättningarna för att vara en dressyrhäst men Johanna anpassar sina förväntningar efter hans förutsättningar. De har tillsammans startat LB dressyr.
 
Johanna har även möjligheten att rida mamma Anneli Åbergs Conventino f:05 e: Don Charly- Palermo, som startat MSV C och utbildad MSV B. Det är tänkt att hon ska kunna låna honom när han är mer rutinerad på tävlingsbanan. Då han verkar ta tävlandet med ro så hoppas hon att det blir snart.
 
Då Johanna tycker det är skoj med lite utmaningar så hjälper hon även till att rida kallblodshingsten Bergakungen som har mycket fina resultat på travbanan med bla vinst i V65 och de hoppas på comeback till våren.
 
Johanna tränar mest för mamma Anneli samt StORKs ridskolechef Lotta Nyman Eriksson.
 
 
 
Johanna och Douglas
 
 
 
Bergekungen

4:e December

Frida FastessonBergman är 26 år gammal och bor med maken i en lägenhet i Gävle medan hästarna står på föräldrarnas gård. Började som 5åring rida på Gävle Ponnyklubb en klubb som hon fortfarande är trogen. Jobbar som operatör på Sandvik. Hon och lillasyster fick Popcorn och hade även en av Sveriges bästa B-ponnyer Ronja hos sig.
Nicolaj var en C-ponny som de ramlade av några gånger för mycket men detta fick inte mamma och pappa veta något om.
Samtidigt som Nicolaj fanns i stallet fick de äran att låna Kilrush Prince som hade vunnit Prins Carl Philips pris i Globen en gång i tiden. Han kunde många konster och var en gentleman.
 
Frida gick i gymnasiet på naturbruksskolan i Nytorp med hästinriktning. Efter gymnasiet har hon haft jobb hos Mattias Jansson, Erwin Hesse samt Sigrid Bergåkra. Det var bland annat när hon jobbade hos dem som gjorde att hon valde de hingstar hon gjorde.
 
Frida har fött upp och står som ägare på sitt bruna sto Cashmira f.06 e: Marwin ue:Cardento 171cm över havet. De har felfria ritter i 1.10m och debuterade 1.20 i höstas. En ambitiös och okmplicerad häst som ställer upp på det mesta.
 
Hon har även Don Corleone, kallad Lusen eller Lillen, som även han är hennes egna uppfödning.Föddes som svart -09, e: Corlensky G ue: Electro, men är numera skimmel. De har ridit in honom och hoppningen är påbörjad. Lillen har ännu inte vuxit klart men ligger för tillfället på ca 165cm. En pigg men väldigt snäll kille som visat bra kapacitet vid löshopning.
 
Sjävklart finns gammelmannen Popcorn på gården. f -85e. Carneol x u. Spotlight och sköter som glad pensionär uppgiften att fostra de yngre hästarna. Dock måste han ju lära ut alla bus han kan så hur mycket halvblod som än finns i de andra hästarna beter de sig mer som ponnyer. De har många fina minnen ihop då han funnits i Fridas ägo sedan hon var 11 år gammal.
 
Fridas första stora häst var skimmeln Bella Linn som hon fick låna av hennes lärare Mia Skäryd. Det är med henne som Frida fick chansen att tävla på riktigt.
 
 
Målet för 2013 med Cashmira är att fortsätta att utvecklas i klasserna och med Lillen vill hon komma ut och tävla med. Förhoppningsvis även start på kvalitetstävlan också.
 
 
Frida och Cashmira
 
 
Don Corleone
 
 
 
"Lillen" som föl
 
 
Frida med Popcorn
 
 

3:e December

Märtha Nilsson är 15 år gammal och bor i byn Alborga utanför Gävle med mamma, pappa och storebror Kalle. På gården finns självklart ponnyn Ronaldo med sällskapsdamen Shampoo och hunden Freja. Hon studerar på Internationella Engelska Skolan i Gävle.
Började som 6åring att rida på Gävle Ponnyklubb och idag tävlar hon för Högbo Ridklubb
 
Ronaldo, eller Rulle som han kallas, är Märthas tävlingskamrat sedan två år tillbaka.En gulbrun val f. -98 e: Mr Bentley u: Tenzy Girl. Rulle hade med tidigare ryttare startat tom FEI och även MSV hoppning dock är det enbart dressyr som gäller nu. Märtha och Rulle har tillsammans startat FEI klasser med många placeringar. De kvalade även in för att rida SM där hon red B-final och hamnade på en 4:de plats där vilket ledde till en sammanlagd 12:e plats. De har under året varit med i Högbo RK s dressyr elit lag som kvalade till Lag SM i Nordhalland.
 
Märthas mål under 2013 är att komma bland de 10 främsta på SM
 
 
 
 
 
Märtha och Ronaldo

2:a December

Emma Sjöberg är 18 år gammal och bor i Gävle med mamma, pappa och tvillingsystern Sara. Går sista året på Borgarskolans samhällsprogram med ekonomisk inriktning. Följde med faster Birgitta Sjöberg redan som 2åring till Gävle Ryttarsällskap och fick som 6-7 åring börja med hästskötarkurs på klubben som hon än idag tävlar för.
 
Emma rider och tävlar Berit Lindahls fux valack Vasco f:02 e: Larix - Renova som har det mindre smickrande smeknamnet Giraffen. Hon brukar även tävla Gävle RS lektionshäst Fissur f: 97 e: Elmshorn- Ganesco.
 
Giraffen har Emma kamperat ihop med i nära nog 2 år och de började sin bana i LC och har under 2012 tillsammans debuterat MSV C och lyckats kvala till MSV B.
Med den snälla och pålitliga Fissur har Emma däremot tränat och tävlat ihop 3 år och har tillsammans startat LA 4 dressyr och 1m hoppning, dock är han utbildad och tävlad högre.
 
Under vintern kommer Emma och Vasco att träna stenhårt på byten så hon kan befästa dem och till sin hjälp har hon tränarna Eva Åhlander och Hanchen Ressle. Hon har även tränat för Gustaf Svalling samt att hon får mycket stöd av faster Gitta och Catarina Olsson.
Med Fissur tränar hon mest för Caroline Brodin och Kine Hall, faster Gitta har ett litet finger med i spelet även här.
 
Emmas mål för 2013 är att kunna byta, och att både hon och hästen ska känna sig säkrare med kandar och vill gärna starta MSV B. Emma vill självklart att både hon, Vasco och Fissur ska få vara glada friska och motiverade tillsammans.
 
Emma och Fissur
 
 
Emma med Vasco
 
 

1:a december

Victoria Åberg heter jag och driver denna blogg. Tänkte göra en liten presentation av mig så ni vet vem jag är.
 
Har passerat 30 års strecket och funderar hur det gick till tog ju precis studenten. Bor i Sandviken och jobbar på det lilla företaget Sandvik som operatör. Följde med en släkting till stallet en gång för länge sedan och efter det fick mamma anmäla mig på kurs på, som det hette då Storviks Ridklubb i Bro. Där är jag kvar än idag även om klubben både flyttat och bytt namn.
 
Började tävla på en ponny vid namn Tjofsan när jag var 16 och han 4. Första tävlingen var på Hästivalen. Bra början för nervös ryttare och orutinerad ponny. Fortsatte sedan att tävla en massa olika ponnyer upp tom LA dressyr och LB hoppning innan jag föll för åldersstrecket.
Fick då äran att tävla klubbens lektionshäst Batman, en travarkorsning e: Corall Li u: Snabba Pia. Vi samlade placeringar till LA och fick även vara med i klubbens Div 1 lag som gick i MSV B. Tyvärr blev Batman skadad och en mörk skönhet ersatte honom som lektionshäst. Lite för vild för att kunna gå på lektion fick jag senare köpa Oralie f:96 e: Naturel- Emilion. Startade MSV C dressyr och hade vinster och placeringar i LA. Hoppade även en hel del och försökte oss på att starta 1.20, överlät sedan hoppningen till Lena Liljedahl.
 
När jag kände att vi nått så långt vi kunde lånades hon ut och jag köpte en betydligt mindre häst vid namn Arabelle. Bella som hon annars kallas för har lite för mycket egna åsikter ibland men vi kämpar på och har startat MSV C och var snubblande nära att sätta ett kval till MSV B.
Då jag lade hoppkavajen på hyllan fick en kompis tävla hoppning med henne och de startade 1.10 innan han flyttade till Skåne.
 
Under 2013 hoppas jag att vi ska kunna kvala till MSV B och förhoppningsvis kunna starta det oxå.
 
 
Bella och jag
 
 
Bella
 
Oralie

Adventskalender

Under december är det tradition att ha en adventskalender och så kommer det även att vara hos Gestrike Ridsport Resultat. Varje dag dyker det upp en ryttarpresentation så kika in här varje dag för att se vem du kan få veta mer om.
 
 

RSS 2.0