Thea och Ahmo Svenska Mästare

Hofors Ridsällskap arrangerade under helgen 2-4 Augusti Svenska Mästerskapen i fälttävlan för ponny. Fälttävlan har 3 olika SM klasser varav 2 av dem är i stilbedömning.
 
De två Stil SM:en  är uppdelade i åldergrupper upp tom 13år (rider P80) samt 14-18 (rider P90). Till skillnad från "vanlig" fälttävlan där den som har minst straffpoäng vinner, så räknas poäng och fel om så den som har mest straff i Stil fälttävlan vinner.
 
I klassen för ryttare mellan 14-18 år fann två Hofors ekipage. Thea Berglund på sin Ahmo och Josefin Kiuttu med sin Gabriel Guld. Thea inledde dressyren på fredagen med 63,216% som omförvandlades till 25,3 straff. Josefin red ihop 57,026% = 22,8 straff. I ledningen efter dressyren låg Josefine Palm från Kinda som fick 67,5% = 27.0 straff.
 
I lördagens terränghoppning med stilbedömining fick Thea och Ahmo 40 poäng att lägga till sina 25,3 = 65,3p och lade sig på 2:a plats. Josefin och Gabriel fick 40,5p, dagshögsta poängen av de startande, att lägga till sina poäng och hade då 65,5p och klättrade upp till en 4:e plats. I ledningen efter 2 delprov var Tove Stattin från Baståsen.
 
Den avslutande hoppningen gick på söndagen och där ritten belönas med poäng om man är felfri och får minus vid nedslag eller vägran.
Thea red en felfri runda och satte press på den sista startande då de låh väldigt tätt. Tove fick ett nedslag och därmed hade Thea med Ahmo tagit ett SM- Guld. Klubbkamraten Josefin slutade på en 5:e plats.
SM Guld till Thea Berglund och Ahmo Hofors Ridsällskap (Foto: Cornelia Andersson)
 

 
 
Ponny SM för C och D ponnyer går i 1* och det var 14 startande ekipage på fredagens dressyrprov som dömdes av Jennie Harrysson, Roger Ohlson ch Molly Hedqvist. I ledningen efter fredagen låg Isabella Lidbrant från Stora Wäsby 2:a Yohanna Andersson Baståsen och trea Daniella Siira från Mantorp.
 
Lördagens terräng moment var väldigt utslagsgivande och stora förändringar skedde i resultatlistan. Filippa Johansson, Elsa Berggren och Natacha Hammer var de enda tre ryttarna som fick runt sina ponnyer på banan. Övriga blev uteslutna eller utgick.
 
Dessa tre fick göra upp om medaljerna under söndagens avslutande hoppning där Natacha var först ut med sin Goldy och fick 4 nedslag och 16 straff att lägga till. Hon slutade på 80,7p. Elsa med sin Pedro var nästa ut men fick tyvär se medaljen försvinn med ett snöpligt slut på hinder nummer 8. Filippa sist ut hade verkligen ett bra läge med sin Tingeling då hon hade närmare 25p tillgodå på Natacha. Filippa gjorde ingen besviken och satte en fin nolla och kammade hem ett SM guld. Silvret till Natacha.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0