Distriktsmästerskap

Under Fredag till Söndag arrangerar Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb sina traditionsenliga Hudik Ryttarcup. Även Distriktsmästerskapen för seniorer och unga ryttare kommer att gå av stapeln.
MittMedia kommer att sända från tävlingarna och här kan du se detta: Lördag Söndag
 
 
Hofors Ridsällskap arrangerar i helgen fälttävlan för både ponny och häst. Under lördagen är det hästarna som får starta och på söndagen är det ponnyernas tur. Även under denna tävling så kommer Distrikstsmästerskap att avgöras
 
I dressyrens tecken arrangerar Ockelbo Ryttarförening två dagars dressyr med klasser från LC:1 till MSV:A1
 
Torsåkers Hästintresseförening tar hand om den lokala hoppningen under helgen med häst på lördagen och ponny på söndagen

Debut för Hanna och Corinne

Under Årsunda HKs lokala tävlingar i dressyr red Hanna Larsson debut på Monique Nilssons sto Cool Corinne.Det blev en fin vinst på 65% i LC:1. I den efterföljande LB:1 blev det en 4:e placering på Hannas egna Fanta Gyro även här på 65%.
 
 
Hanna har bara ridit Corinne i ca 2 månader och hade inga höga förväntningar eller förhoppningar mer än att hon skulle sköta sig då hon har ett häftigt humör. Corinne kändes jätte fin på framridningen, lite spänd när hon kom in på banan då det var blött och tungt underlag. Hon kände sig jätte nöjd när hon red ut från banan efter programmet, och tycker att det är så kul att det ledde till en vinst i debuten!
 
Fanta Gyro, som är Hannas eget sto, är en rutinerad häst som tävlat högt i dressyr.  Detta var bara Hannas andra gång på dressyrbanan med Fanta. Fanta var väldigt spänd på framridningen och skrek efter sin kompis som stod i transporten. Kändes bättre inne på banan men blev väldigt stark och lite bakom lod. Hanna var inte lika nöjd med Fanta som Corinne när hon red ut från banan , men det ledde ändock till en 4:e placering!
 
 
Hanna och Fanta som fick hämta Corinnes pris.
 
Hanna och Corinne

Bra helg för Christina

Gävleryttaren Christina Elson tävlandes för Edsbyns Ridklubb hade en framgångsrik tävlingshelg på Timrå Hästsportförenings dressyrmeeting föregående helg.

Tillsammans med Chardonnay ( sto f.2000 e. Don Schufro - Pontus uppfödare Kenth & Åsa Josefsson ) vann de lördagens regionala MSVA1 på finfina 66,111%.
Regnet stod som spön i backen hela lördagkvällen fram till söndag morgon men tävlingsbanan svalde det mesta. Underlaget var lite halkigare med blöta partier men det hindrade inte Christina & Chardonnay från att komma tvåa i söndagens nationella FEI Prix St Georg på 64, 518%. Vann klassen gjorde landslagsryttaren Jennie Larsson med nya hästen Zpektakel 68,246%
 
 
Foto: Gunilla Elson
 

Återuppstår

Hej alla glada ridsportmänniskor i Gästrikland/ Hälsingland,. Då ridsporten i de lokala tidningarna nu tyvärr är borttagna så känner jag att det bör vara dags att starta upp denna blogg igen.
Den rann ut lite i sanden för 2,5 år sedan och för att kunna få en bra rapportering igen så behöver jag all hjälp jag kan få av er.

Bilder och resultat (även länkar via equipe) kan ni gärna maila till mig på: victoria.aberg82@gmail.com
Kan vi få till en bra statistik och även visa hur mycket tävlingar som det kan rapporteras om så kanske vi kan få tidningen att tänka om.
 
 
 
 
 

RSS 2.0