Silver Sara

Här kan ni se ett inslag om Sara AlgotssonOstholt

Fina resultat i Heby

Heby RF arrangerade i helgen regionala hopptävlingar för både häst och ponny.
 
Det var ponnyerna som fick äntra banan först under lördagen och det hela började med en seger till Gävle Ponnyklubb genom Ronja Frans och saluponnyn Gripsvad Pedro i en LB bed A:0/A:0, dubbelt felfri. Ingemar Hammarström från Högbo RK tog fjärde placeringen med familjeponnyn Munsboro Swap Shop, även de var dubbel nolla.
Bland c-ponnyerna tog Ponnyklubbens Elina MånsdotterKjerstensson på Red hot chili Pepper hem den röda rosetten, medan Gävle RS Lina-Maria Wallinder och Munsboro Maggie May fick en vit för sin 8:de plats.
 
Efter ändring va bana var det dags för att rida LA som var en ren tidshoppning bed A:0. Ronja och Pedro seglade på framgångsvågen och red in på en fin 3:dje plats.
I den större kat. C fick Elina och Pepper till en bra ritt och fick med sig ännu en placering hem, 6:a denna gång. Ingemars större systrar tog hand om de två sista placeringarna Selma 11:a med Bric a Brac och Klara 12:a på Chinchilla.
 
Söndagens tävlingar var vigda till de stora hästarna. Där fick Österfärnebos Erica Jäderberg och Santina till en bra ritt och fick med sig en fjärde plats hem i bagaget i 1.10 bed A.0/A:0. I Avd B red Ellinor Agebro felfritt med Be On Time BW.
 
Helgens sista klass var en 1.25 hoppning i två faser bed A:0 i bägge. Gävle FRKs Lisa Persson och Corazon fick 4 fel i fas två men tog ändå en 10:de placering.
 
 
 

StORK mästare i hoppning

Den 25 november anordnade Storvik Ovansjö klubbmästerskap i hoppning. Under dagen reds även Clear Round hoppningar. Klubben delar in sitt KM i Lektionsryttare häst/ponny samt Privatryttare häst/ponny.
 
Bland lektionsryttarna på häst fanns det bara 1 startande Julia Boberg på Zeke som vann med 4 fel i omhoppningen.
 
Lektionsponnyerna hade många som var dubbelt felfria men det längsta strået drog Linn Sjöström på Willy Wild Star med snabbaste tiden 18.3 och 0 fel, på andra plats landade Julia BranderBjörk och Jenny 0 fel tiden 18,6, tredje platsen tog Lisa Sundström och Lara v.d Haarweg hand om med 0 fel och 20,3.
 
De privata ponnyerna såg Alice Etheridge i täten med sin Nabbens Archimedes med 4 fel i omhoppningen och tiden 17,4 medan Emilia Högberg på Pam´s Dream tog hand om andra platsen med 4 fel tiden 18,6. Emma Johansson och Ultra blev uteslutna i omhoppningen och knep den gula rosetten.
 
Wilma Östlin på Van Halen var ensamt dubbelt felfria bland de privata hästarna och tog hand om den blågula rosetten. På andra plats Ida Johansson och Limbo med 4 fel i omhoppningen och trea kom Therese Ulander med Garryduff Dexter med 4 fel i grundomgången.
 
 
Klubbmästarna fr vä: Wilma/ Van Halen, Julia, Alice och Linn

Tävlingstermin 2013

2013 års tävlings termin är nu till stor del klar.
 
Ni hittar alla tävlingar här.
 
Lagserier och arrangörer för våren är:
 
Div 3 Dressyr Ponny Gästrikland
 
v.3 HRK, v.6 GRS, v.18 THIF

Div 3 Dressyr Häst Gästrikland
 
v.12 GFRK, v.16 ÖRS, v.20 GRS
Div 2 Hoppning Ponny Gästrikland
 
v.8 GFRK, v.11 StORK, v.20 GSR

Div 3 Hoppning Häst Gästrikland
 
v.8 GFRK, v.11 StORK, v.20 ÖRS

Distriktsmästerkap:
Ponny Dressyr HRPK v.39
Ponny Hoppning BRS v.30
Häst Hoppning HRPK v.37
Häst Dressyr. vakant

Höstens serier kommer vid ett senare tillfälle.
 
 
Kan ev komma in ändringar se förbundets egen hemsida för mer info

Tävlingstermin

Idag har Gävleborgs Ridsportförbund konferens på Real Gymnasiet i Gävle. Under eftermiddagen kommer 2013 års tävlingstermin att fastställas.
 

Svenska Mästerskap 2013

 
Nu har SvRF släppt 2013 års tävlingsplatser för Svenska Mästerskapen, alla discipliner har ännu inte fått arrangörer.
 
Extra kul är att Fälttävlans Ponny SM kommer att hållas i Gästrikland. Hofors RS som är van att arrangera tävlingar på denna nivå.
 
Hoppning
8-10 mars Billdals Ridklubb, SM inomhus senior/young rider/junior
6-9 juni Strömsholmstävlingen, lag-SM ponny
29 november-1 december Stockholm International Horse Show, AgriaAllsvenskan Final, lag-SM häst
Datum och plats ej klart, SM utomhus senior/young rider/junior
Datum ej klart, Årsta Runsten Sportryttare, ponny-SM utomhus
Datum och plats ej klart, ponny-SM inomhus

Dressyr
6-9 juni Strömsholmstävlingen, SM senior/young rider
8-11 augusti Föreningen för Equality Riders, SM junior/ponny
9-11 augusti Vallentuna Ridklubb, lag-SM häst
1-3 november Nordhallands Ridklubb, lag-SM ponny

Fälttävlan
10-11 augusti Humlamadens Ridklubb/Eketorp SM senior/young rider/junior
Datum ej klart, Tågarpsortens Ryttarförening, lag-SM häst/ponny
Datum ej klart, Hofors Ridsällskap, SM ponny

Distansritt
11 maj Glimma Ryttarförening, Glimåkra, SM 160 km
8 juni Föreningen Värmlands Distansryttare, lag-SM 120 km
Datum och plats ej klart, SM young rider

Paradressyr
5-6 oktober Örebro Fältrittklubb, SM i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning

Körning
8 augusti Skånska Körsällskapet, Flyinge, SM
 
 
 
Göteborg Horse Show anordnar den 24-28 april världscupfinaler i både hoppning och dressyr.

Jerringpriset

Nu har de nominerade till Jerringpriset avslöjats. Även iår finns ridsporten med genom Sara Algotsson Ostholt. Rösta via länken.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930&artikel=5351162

Loppis

I morgon lördag 17/11 anordnar Högbo RK loppis. Den är öppen mellan 12-14. Så vill ni fynda åk dit :)

VW Grand Prix

VW Grand Prix första deltävling gick hos Gävle Ryttarsällskap 28-30 september. Efter ytterligare två kvaltävlingar var det dags för finalen i Flyinge.
 
22 stycken hade kvalificerat sig för att rida denna GP final som gick över 1,50 m höga hinder och Björn Carlsson var det som hade designat banan. Då klassen var en winning round, 6 plac, var publiken garanterade att få seen omhoppning. Björns bana gav exakt 6 st felfria ryttare som fick göra upp om segern i omhoppningen.
 
I denna omhoppning sågs två OS deltagare i form av Rolf-Göran Bengtsson och Jens Fredricsson samt även Annika Gustavsson och Emma Emanuelsson som brukar komma och tävla både i Gävle och Högbo.
 
Högst upp på prispallen klev ovansagda Emma Emanuelsson på Titan (val f -03 e Camaro M-Cardento, upp A o K Wärmefjord) med 5 sek marginal till tvåan Annika Gustavsson och Undine. Emma fick 200 000 för besväret och även en biljett till Globen i första adventshelgen. Annika fick 100 00 och även hon en biljett till Globen. Dessa två var de enda felfria i omhoppningen. På 3:e plats Niklas Arvidsson med Click and Cash 1155 som snabbaste 4 felaren.
 
Resultat
 

Vintertid

I helgen som var skedde den sista tävlingen i distriktet för säsongen så nu bilr det dåligt med uppdateringar på denna blogg.
Ska självklart försöka få ihop lite annat att skriva om. Alla klubbar som arrangerar ett Klubbmästerskap får väldigt gärna skicka in resultaten till mig. Gärna bilder oxå.
 
V 3 börjar tävlingssäsongen igen så hav förtröstan vi ses snart igen.
 
// Gestrike Ridsport Resultat

Målet är uppnåt

Söndagen startade med en MSV A:1 som drog ihop 20 startande ekipage. Frida Andersson och Christina Elsson från hemmaklubbe, samt Patricia Lüdke från Kungsgården var de som startade från Gästrikland.
 
Patricia och Gazpani har samlat mod och startade för första gången på några år en MSV A. Patricia var nöjd med ritten som belönades med 58,178%
 
Nästa på tur var Christina på sin Chardonnay som red ihop 63,721% och hamnade precis utanför placering. Den missade placeringen till trots var Christina väldigt nöjd.
 
En strålande glad Frida fick gå in på prisutdelning. Dock utan sin Polar Blitz. En 4:de plats på 64,341% räckte även till att vara färdigkvalade till nästa års YR SM.
 
Segrare i denna klass blev Anna Hedbys
 
I meetingets clou Intermediaire 1 fanns Gävle FRKs Cecilia Gustavsson med Highlander. De fick 63,728% efter ett jämnt och stabilt progra, där den störtsa missen kom i bytena i vart 3:e.
 
Segrade gjorde samma ryttare som i St Georgen Lena Wiman från Överby.
 
Som avslutning på helgens meeting reds en MSV C:1 med 18 startande ekipage.
 
Med nära 10% till närmast slagna ekipage vann Storviks Karin Boox och fux stoet Brittannia P 74,255%. Anna Grönberg från Högbo på sin Brandy kom delad tvåa på 65,745%. Den sista placeringen i klassen tog Gävle RS Eva Åhlander och San Dino på 64,681%
 
Karin/Britannia 

Ryttargalan 2012

Närmare 350 personer hade tagit sig till Läkerol arena i Gävle för att vara med när Gävleborgs Ridsportförbund för första gången arrangerade en ryttargala. Konferencier under kvällen var Anna Giljam Nilsson. Kvällen började med välkomstdrink och lite mingel innan gästerna satte sig vid borden för att få ta del av varmrätten. Men precis innan alla skulle ta sin första munsbit så var det dags för allsång. Alla upp på sina stolar och skönsången tog sin början.
 
 
Allsång på stolarna
 Anna Giljam Nilsson
 

 
Årets alla distriktsmästare fick efter maten komma upp och få sina medaljer och den för kvällen specialgjorda rosetten.
 
Ponny Dressyr                                                                    Ponny Hoppning
 
 
 

 
Hoppning Häst                                                                             Dressyr Häst

 

 
Fälttävlan
 
 
 

 
 
Självklat ska ju alla segrande lagen i årets serier hyllas oxå. Lagen fick sin vinnartallrik samt att alla som deltagit i laget fick en varsin rosett.
 


 
 

 Real gymnasiet i samarbete med Ryttarstugan hade modevisning efter att desseren var uppäten. Modellerna avslutade med Gagnamstyle.
 


 
 
 
Eftersom det ju var en ryttargala måste ju årets ryttare utses.
 

 

 
Högbo Ridklubbs duktiga syskonskara Hammarström hedrades efter sitt SM guld på Strömsholm tidigare iår
 
 
 
 

 
Som avslutning på kvällen fick alla som deltagit i utvecklingsteamet diplom och rosett.
 

Träning för Ia Eriksson

Under måndagen kommer Maria "Ia" Eriksson till Storvik Ovansjö RK och har träning. Detta är i samarbete med Kungsgårdens RK

Bra resultat för Högboiterna!

Sara Haglund från Högbo Ridklubb vann lördagens första klass en regional Lätt A:4 med sin Caruso över 13 konkurrenter. De red ihop 64,878% och slog närmast Gävle RS Catarina Olsson på Welgano som även hon red på 64,878%. Då det allmänna intrycket avgör vilken placering man ska ha vägde det denna gången över för Sara. Den gula rosetten hamnade hos Hofors RS genom Moa Grönkvist på Movie Star 63,902%
 
I den efterföljande MSV B:4 startade tre hemma ekipage, Christina Elsson/ Gambler, Anna Grönberg/ Brandy och Nathalie Eklund/ Falerno. Bäst av dessa var Christina som red ihop 63,478% och hamnde tyvärr precis utanför placering. Segrade här gjorde Linnea Dubois/ Rachmaninov från Sjövillan.
 
Dagens högsta klass var en Prix S:t George. Christina startade här sin andra häst Chardonnay och red in på fina 63,947 och satte därmed kvalet till Intermediaire. Den nyblivna distriktsmästaren Frida Andersson på Polar Blitz var det andra gästrike ekipaget i denna klass och de fick 63,465 och även Frida kvalade för att rida Intermediaire. Tyvärr räckte inte poängen för att få det sista kvalet till YR SM.
 
De sex placerade kom från Hogsta DR samt Segersta SR. Dock Lena Wiman fråb Överby hem segern på sin Donnerstein.

Ryttargalan

Just nu befinner sig GRR på Ryttargalan i Läkerol Arena!
Bildkälla: http://www.gavlecvb.se/

Om om inte fanns!

På den första av tre dagar av Högbos Regional/ Nationella dressyr tävlingar för häst var det dags för DM för Gävleborgs distriktet.
 
Seniorerna gjorde upp om sin DM titel i klassen MSV B:4. I den öppna klassen segrade Tove Månsson med sin Loosi från Uppsala med 67 och den blå rosetten hamnade i Björklinge genom Madeleine Ferm och Caracco FLB medan hemmaryttaren Christina Elsson på Gambler tog hand om den gula rosetten.
 
Om man har två hästar i DM måste man innan start välja vilken av dem som ska räknas i klassen både Christina och Sigrid Bergåkra var tvugna att välja. Hade Christina valt "Gunnar" istället för Chardonnay som tyvärr spökade hade Christina kammat hem guldet. Nu gick segern i årets senior DM till Bollnäs RS Sigrid på A´ha på 62.391%. Silvret stannade i Kungsgården genom Patricia Lüdke på sin Gazpani 62,174 och Söderhamns Tone Krogstad på Beauprince tog med sig ett brons hem.
 
Patrica / Gazpani
 
Sigrid/ A'ha
 
Fr vä. Sigrid, Patricia, Tone
 
 
Junior/YR startade i MSV C:2. Efter ett mycket stabilt och jämnt program som resulterade i 68% vann hemma ekipaget Frida Andersson med sin Polar Blitz. Blott 11 år gamla Cecilia BergåkraBerglund red mamma Sigrids Prima Donna till en andraplats 64,44% och Sara Sjöberg, Gävle RS, med Il Primero fick den gula rosetten i tränset. Frida satsar vidare under helgen och hoppas på att klara av att få ihop tillräckligt med poäng för att få sitt andra kval till YR SM innan hon beger sig iväg på utlandsäventyr på andra sidan jordklotet.
 
Frida / Polar Blitz
 
 
Fr vä. Frida, Cecilia och Sara
 
I den öppna klassen segrade även här Frida och "Blitzen" före Gävle RS Malin Lindberg på Renaldo 67,111% och trea blev Cecilia med Prima Donna.
 
Tävlingarna fortsätter under lördagen där den högsta klassen under dagen är en S:t George

Svenska Idrottsgalan 2013

Två ryttare har blivit nominerade till Svenska Idrottsgalan 2013. I Årets kvinnliga idrottare ser vi Sara Algotsson Ostholt och bland de manliga finns Rolf Göran Bengtsson.

Nu väntar vi med spänning på att se vilka som är nominerade till Jerringpriset!

Galan TV sänds den 14 januari i SVT.

Elin och Moa segrade i KM

Ockelbo Ryttarförening arrangerade den 3 november KM i hoppning på sin anläggning. För att alla ska kunna vara med är mästerskapet uppdelat i två. Ett för de ryttare som inte tävlar som kallas Lilla KM och ett för dem som tävlar lokalt eller högre, Stora KM.
 
I Lilla KM vann Elin Alm på Miss Molly, på 2:a plats Ella Åberg även hon red Miss Molly, och på 3:e plats Rebecka Åberg och Appis.
Stora Km såg Moa Persson med Clash som segrare medan Jeanette Edman och Zillah red in på en 2:a plats, 3:e platsen tog Hanna Lindén på Oklahoma hand om.

Fortbildning för B och C tränare

Under torsdag och fredag en fortbildningskurs för B och C tränare, samt ridlärare och instruktörer på Högbo Ridklubb.
 
Under torsdagskvällen är det även en clinic i samarbete med Realgymnasiet med fri entre. Clinicen startar 18.00
 
Bo är förbundskapten för dressyrlandslaget och har siktet inställt på Rio 2016. Har själv startat Grand Prix och är internationell domare och tränare.

Ridsporten leverar igen

Ingen kunde väl ungå att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset under den svenska idrottsgalan i januari och vilket eko i media detta gav. En grupp som ständigt blir ignorerade av media och kommuner klev ur skuggan och fram i rampljuset med ett jättekliv.
 
Lasse Anrell ifrågasatte vem RGB var och fick äta upp vartenda ord han sa. Han fick tom möjlighet att intervjua självaste RGB under Göteborg Horse Show och dessa verkade ha slutit fred.
 
Under OS i London fick Svenska media upp ögonen för en ny gren inom ridsporten. Fälttävlan. Sara AlgotssonOstholt med skimmeln Wega var ytterst när en guld medalj men fick se den allra sista bommen falla i backen. Men ett OS silver är inget att deppa över.
 
Att media ännu en gång fick se hur stor ridsporten är bland vanliga "Svensson" skedde under föregående vecka. Ovannämnda Sara har ännu ett OS hopp som hon satsar mot Rio 2016 med. Stoet Mrs Medicott har haft fina framgångar och ägaren hade lovat att Sara skulle kunna satsa mot OS -16. Men efter London OS beslutade ägaren att hästen skulle säljas. Sara kämpade för att få ihop pengarna men såg sig besegrad.
 
Tina Lundin från Dalarna är engagerad i fälttävlanssporten och startade Facebookgruppen Rädda Mrs Medicott för att försöka få in de pengarna som saknades. I runda slängar 850.000. Ett stort belopp som skulle in på kort tid. Konto öppnades och pengarna rasslade in. Tina blev intervjuad av radio och tidningar och TV fick även upp ögonen för detta. Gruppen har i skrivande stund över 55 000 medlemmar.
 
Större delen av alla som är med i gruppen lade in en slant och under tisdagen kom det glädjande beskedet att Sara nu ska skriva köpekontrakt med ägaren och sedan är Mrs Medicott säkrad för svensk ridpsort under de närmaste åren.
 
Ännu en gång har ridsporten visat vad lite engagemang kan göra för våra idoler. Nu kan Sara få jobba i lugn och ro med Mrs Medicott glädjas åt att få behålla en sådan fin häst.
Sara och Mrs Medicott
Bildkälla

Willands gjorde det igen

Willands RF tog hem Guldet för nionde året i följd i ponnyernas Lag SM.
 
Högbo räckte inte ända fram denna gången utan hamnade på en 9 plats och bäst i laget under söndagen var Amanda Frykman på Little Big Man på 64,530%. De andra i laget var Fanny Eriksson/ Lindens Angus 60,513%, Madeleine Ljunggren/ Zacharias 59,658 och Märtha Nilsson/ Ronaldo 64,188.

För både Fanny och Märtha var detta första gången de var med och red en Lag SM final medan Madeleine och Amanda var med redan förra året. Bra kämpat av alla med trevliga ritter och alla tjejerna är en erfarenhet rikare.
 
Amanda och "Lilleman" hade även kvalat in till att få rida semifinalen i Ericsson Globen Ponny Kür. De har samlat poäng under året och de tio främsta gör upp om 4 åtråvärda platser. Ett stabilt program med många 7or gjorde att ekipaget samlade ihop 67,958%. Detta räckte till en 6:e plats 2,334% från 4:e platsen. Vann gjorde även här ett Willands ekipage Amanda Svanberg/ Lyckes Chester 74,583%. Willands tog hand om 3 av de fyra platserna.

Trippel dressyr.

Högbo Ridklubb arrangera nu ihelgen dressyr fredag till söndag med klasser från LA till FEI Intermediaire 1 med totalt 173 starter. Fredagen bjuder på Distriktsmästerkap för Junior/ Young Rider i MSV C:2 och Seniorer i MSV B:4.
 
Klicka på bilden för startlistor mm
 

Gävle Ryttarsällskap tog storslam

På dag två av GRS hoppningar var det dags för de stora hästarna att äntra banan. Precis som för ponnyerna startade dagen med med stilhoppning.
 
Segrade i klassen gjorde hemmaekipaget Angelica Lundin med sin Happy Lotti med 0fel och 56,5 stilpoäng. Tätt efter kom klubbkamraten Sara Sjöberg och Ramazotti på 0fel 56p. Bianca Bruni och Larado från Älkarleby RK red ihop 53,5 och red in på tredjeplatsen som hon fick dela med Angelica Wahlman på Marino Gävle PK. Den 5:e platsen tog Susanne Lidman med Cezane från Gävle FRK på 53p.
 
Felfria Avd B: Maria Bohlin/ Good Feeling, Moa Mårtensson/ Champange
 
Angelica Lundin/ Happy Lotti
 
GRS har många duktiga lektions ekipage ute på tävlingar. En av dessa är Cajsa Holmgren på Tartuffe som tog två segrar under dagen. Det började i 1m där Cajsa tog de absolut kortaste vägarna och styrde in i mål med 0 fel och med en tid ingen kunde slå.Närmast efter kom Gestrike SR s Lisa Olofsson på sin Zenzuella och trea blev Gävle FRK s Susanne Holmgren och Smirnoff Ice. GRS fick tre placerade till i denna klass 4:a Frida Stjerna/ Renaldo, 6:a Ellinor Agebro/ Be On Time BW samt 8:a Elin Larsson/ Toy Boy. Madeleine Härdin/ Cockeny Z från Älvkarleby RK kom 5:a
 
Felfri Avd B Jennie Edemby/ Arezzo ÄRK, Pernilla Berger/ Rozz
Cajsa Homgren/ Tartuffe
 
Endast tre ekipage tog sig runt Åse-Li Sternes bana i helgens sista klass 1.10 m. Cajsa Holmgren, Sophie Hammarin och Ellinor Agebro. Cajsa red återigen snabbast och fick ännu en gång rida först i ärevarvet med Tartuffe. Sophie kom tvåa med Just For Me medan Ellinor tog sin andra placering för dagen med en 3 plats på Be On Time BW. GRS:arna Frida Stjerna/ Renaldo och Ida Aasa/ Donovan red in på 4:e respektive 5:e plats.
 
Felfri Avd B Pernilla Berger/ Rozz StORK
 

Selma näst bäst i Sverige

Selma Hammarström tävlandes för Högbo RK med sin D-ponny Sligo Fortunus blev tvåa bland de femåriga ponnyerna i Borås under allhelgonahelgen.
 
Selma och Sligo red felfritt i båda kvalen som gick i klassen LB (1m) under onsdagen och torsdagen och var efter detta i delad ledning inför sista omgången.
Det är mycket nya intryck för en yngre ponny att vara på meeting och Sligo fick med sig två bommar ner och slutade på 8 fel. Även Saga som delade ledningen med Selma inför finalen fick 8 fel och dessa två fick göra upp om 2:a och 3:e priset i en omhoppning. För segern bland de 5 åriga ponnyerna gick till Jennie Edström/ Miclas Countess som slutade på totalt 4 fel efter 3 omgångar.
 
Saga red snabbt men fick med sig 2 bommar och slutade på 8 fel. Så Selma som red lite långsammare men felfritt tog hand om den blåa rosetten.
 
Selma och Sligo
 
Selmas syster Klara kvalade in till SM finalen i Kat B med Munsboro Swap Shop. I kval 1 som gick på fredagn fick de 55,5 stilpoäng men hade tyvärr ett nedslag. Dock kom de igen på lördagn då red Klara felfritt och placerade sig där på en 7 plats med 54,5 stilpoäng. B-ponnyerna rider med stilbedömning i kvalen och där räknas sedan placeringarna om till poäng.
 
I finalen var det 4 st som lyckades rida felfritt utan några tidsfel och Klara med "Swoppan" var en av dem. Detta gjorde att ekipaget kammade hem en mycket fin 5:e plats i årets inomhus SM.
 
En mycket nöjd familj får åka den långa vägen från Borås till Delsbo. Men vad gör det när man har haft så fina framgångar under helgen!
Klara Hammarström och Munsboro Swap Shop

BlogLovin

Följ min blogg med Bloglovin

Lokal Ponny Hoppning

GRS anordnar som traditionen bjuder på hoppning i allhelgonahelgen. Först ut var ponnyerna som red LD med stilbedömning. Bland B-ponnyerna tog systrarna Adebäck, från Gävle Ponnyklubb, hand om de två första placeringarna. Alva med Done It Again lade beslag på segern och den blå/gula rosetten med 0 fel och 56 stilpoäng medan Tova styrde runt Valdo på 0 fel och 55,5p och kom tvåa och fick den blå. Klubbkamraten Elina MånsdotterKjerstensson och Robin fick ihop 53p och 0 fel och fick en gul rosett i tränset för sin tredjeplats.
 
Bland C-ponnyerna fick Gävle Ryttarsällskaps lektionsponny Snowman med ryttaren Sigrid HjelmRedin rida först i ärevarvet. De hade 0 fel 58p. Gävle Ponnyklubb tog hand om de övriga två placeringarna genom Johanna Brodin på sin Chagill 0 fel 57p och Cornelia Lindberg och lektions ponnyn Groch 0 fel 54,5p
 Bland de största ponnyerna sågs även här två lektionsponnyer från GRS bland de placerade. Nutte med Josefin Sandberg i sadeln kom tvåa på 0 fel 56,5p och Grytåsa Kurir med Clara Strandberg fick 0 fel 53,5p och placerade sig på en 4:e plats. Mellan dessa två landane Maja E A Ernersäter på sin Solero 0 fel 55p.
 
Felfria i Avd B: Tilda Rosenberg/ Little Tiffany, Ella Åge/ Cox samt Linnea Högnelid/ Junior
 
 
Alva Adebäck, Tova Adebäck och Elina Månsdotter Kjerstensson
 
 
Emma Johansson och Ultra från Storvik Ovansjö vann bland B-ponnyerna efter en snabb omhoppning. 73 hundradelar efter kom Tova Adebäck med Valdo. Bland C-ponnyerna kom Jaquelin Larsson/ Fantazie 3:a och Isabelle Sundström tog en 4:de placering med Groch. Klubbkamraterna Munsboro Isobella med Sofia MånsdotterKjerstensson och Dimmer med Lisa Larsson tog hand om 2:a resp 3:e platsen bland D-ponnyerna. Liliana Westberg på Hobsun blev 7:a.
 
Felfria i Avd B: Amanda Fröberg/ Vivana och Rosalie Sjöberg/ Monithor
 
 
Emma Johansson
 
 
 I dagens högsta klass blev det ingen dubbelt felfri i kat B. Ronja Frans och Gripsvad Pedro Gävle Ponnyklubb fick en rivning i Fas 2. Arrangörs klubbens Jaquelin Larsson/ Fantazie tog sin andra placering för dagen med att ta en vinst bland C-ponnyerna före Mia Ericsson och Munsboro Ponto.
Även Lisa Larsson med Dimmer fick med sig två placeringar hem. En andra plats blev det denna gång före bland annat Elin Wallin och saluponnyn Sherry Högbo Ridklubb 5:a och Frida Rosén som även hon har sin Ali Lee till salu 6:a.
 
Jaquelin Larsson och Mia Ericsson

Kontakta mig!

Kontaka mig gärna när ni varit och tävlat så publicerar jag gärna det här på bloggen
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:
 

SM Omg 1

Lördagens huvudklass i Nordhalland var omg 1 i SM. Dagens högsta % fick Sofie Andersson/ Puccini från Willands som red ihop 71.333 av en något oenig domarkår. Amanda Frykman med sin Little Big Man samlade in 60,667%. De hade en del missar som tyvärr kostar alldeles för mycket på denna nivå.
 
Fanny Eriksson och Lindens Angus red ett jämnt program och fick 60,167% medan Madeleine Ljungren och sin Zacharias red ihop 58,833 och fick räknas bort i laget.
 
Lagets högsta poäng red Märtha Nilsson och Ronaldo in. 63,500 blev slutresultatet för dem. 184,334% blev dagens resultat för laget och efter den första omgången ligger dem på 9 plats.

Hopp SM Ponny

Även hoppningen har ett SM i helgen. Ponnyerna är det som har drabbning denna gång i Borås. Syskonen Hammarström representerar Högbo RK. Klara med Munsboro Swap Shop och Mathilda med Munsboro Cross startar i SM klasserna. Selma rider Sligo Fortunus.
 
Selma med sin 5-åriga D-ponny ligger i topp inför finalen som rids under lördagen. Endast två av tio ekipage är nolla fram till finaldagen.
 
Klara och Mathilda red de första kvalen för SM under fredagen. Klara med B-ponnyn Swap Shop tog sig runt banan med en rivning och ligger på 19 plats inför kval 2. Systern Mathilda hade oflyt och blev utesluten och därmed är denna SM tävling slut för hennes del.

Märtha fick en bra start

Idag fick tjejerna från Högbo Ridklubb känna på banan i Nordhallands ridhus. Fanny Eriksson på Lindens Angus startade en LA:4 och med ett jämnt program slutade dem på 63.008% detta räckte tyvärr inte till en placering.
 
I FEI:s lagtävlansprogram slog Märtha Nilsson till med en seger på sin Ronaldo. De red ihop 62,991%. Lika många % hade tvåan Elin Mattsson från Willands men Märtha hade högre poäng på det allmäna intrycket vilket gjorde henne till dagens segare bland kat B & C. Bland D ponnyerna red Madeleine Ljunggren och Zacharias ihop 62,650% ett bra resultat men tyvärr räckte det inte till en placering.
 
I morgon lördag rider tjejerna den första delen av Lag SM och denna klass startar 12.05 och deras start tider är Fanny 12.53 Madeleine 14.25 Amanda 16.07 Märtha 17.19.

Ridsportgala

För första gången kommer Gävleborgs Ridsportförbund att arrangera en ridsportgala. Priser för alla lag serier, DM, årets ryttare, årets ridskola mm kommer att delas ut. Galan arrangeras på Läkerol Arena i Gävle.
 
Du kan läsa mer och klicka dig vidare för anmälan på denna länk: RYTTARGALA

LAG SM Nordhallands RK

Att fira Halloween i Nordhalland har blivit en tradition för dressyrponnyryttarna i Sverige. Ponnyallsvenskans elitserie avslutar med ett Lag SM hos Nordhalland. För att ta sig dit har lagen kvalat i respektive zon i tre omgångar där omgån 1 och 2 går i Lätt AP:1 och omg 3 i FEI:s Inledande program för Ponny. 2 lag från respektive zon får vara med dock har ett lag hoppat av så det blir nio lag som kommer till start.
 
Willands Ryttarförening har de åtta senaste åren vunnit Guld och de är favorittippade även iår. Högbo Ridklubb lyckades kvala till finalen även iår efter att ha kommit tvåa efter Grums i alla tre omgångarna. De ekipage som får representera klubben iår är Madeleine Ljunggren/ Zacharias, Amanda Frykman/ Little Big Man, Fanny Eriksson/ Lindens Angus och Märtha Nilsson/ Ronaldo.
 
Tävlingarna startar på fredag med tre klasser. Den första SM klassen går i FEI:s Inledande program på lördagen för att sedan avsluta med FEI:s Lagtävlans program. Resultaten för dessa klasser räknas sedan ihop för att kora 2012 års Svenska Mästare i ponnydressyr.
 
Amanda och Little Big Man har under året lyckats bli en av de tio som får rida kvalfinal i Kür på söndagen. I denna kvalfinal kommer de fyra främsta placerade att få rida i Ericsson Globe under första adventshelgen.

Hopptävling

I helgen är det lokala hopptävlingar på Gävle Ryttarsällskap. Ponnyerna startar på lördagen och hästarna på söndag.
 
Startlistor finner ni här:
Lördag
Söndag

Välkommen

Hej alla ridsport vänner. På denna blogg kommer jag att rapportera från tävlingar som sker i första hand i Gästrikland men även när våra ekipage är ute och visar framskorna i andra distrikt. Jag behöver all hjälp jag kan få för att göra denna blogg så bra som möjligt. Skicka in resultat från tävlingar så jag kan publicera dessa här för jag kommer inte kunna hålla koll på alla ekipage som tävlar i hela landet :)
 
Hoppas att ni kommer att gilla detta.
 
// Victoria

RSS 2.0