Blå/Gult för Lisa

Svärdsjö RK i Dalarna arrangerade två dagars hopptävling med ponny på lördagen och häst på söndagen.
 
I den första klassen en LD bedömning Clear Round var Storvik Ovansjös Wilma Lindgren och Sparkle felfria.
 
Nästföljande klass en LC sågs Frida Jansson och Munsboro Black Magic Högbo RK som segrare bland D-ponnyerna, 4:a kom Emilia Ström och Popcorn från Storvik Ovansjö.
 
I LC+ så vann Julia Brännström och Sir Grange från Österfärnebo bland C-ponnyerna. Bland D-ponnyerna så kom Storviks Julia BranderBjörk och Popcorn på en 5:e plats
Den sista klassen för dagen var en LB. Julia Brander Björk var felfri i kat Ds avd B med sin Veiwpoint Cheeky.
 
På söndagen var det dags för de stora hästarna.
 
Gestrike SR Lisa Olofsson och Zensuella tog hem en seger. De var dubbelt felfria och vann med närmare 2 sekunder till godo på 2:an på 1m höjd.
 
I den föregående klassen en 0.90 bed Clear Round hade Gävle RS två felfria ekipage, Angela Fyhr/ Clara och Malin MagnussonStröm/ Dallas HC. Malin var även felfri i 1m klassens avd B och fick rosett.
 
Sandra Sjöholm/ Sischa, Storvik Ovansjö och Johanna BrodinKastman/Caboomba Ockelbo hade 8 fel i 1.05m avd B och fick dela på 2:a platsen. Johanna och Caboomba var felfria i 1.10 och fick med sig ännu en rosett.
 
 
 
 

Spännade terräng i SM

Söndagen på Humlamaden innebar terrängritt för seniorerna och de startade i omvänd resutatordning. Dvs bäst efter dressyr och hoppning startar sist.
 
Hofors RS Frida Andersen och sin Herta startade som 7:e från slutet. Herta är självsäkerheten själv i terrängmomentet och satte nolla på både hinder och tiden. Detta innebar att Frida och Herta slutade på 53,4 straff. Nu var ju frågan hur långt skulle detta räcka? 6 ekipage var kvar däribland OS ryttarna Sara Algotsson Ostholt och Reality samt Malin Petersen Sofarsogood. Malin red runt och var felrfri på hinder men fick 6.4 fel för tiden. Slutsumma 58,6. När både Johan Lundin och Anna Hassö drog på sig tidsfel så var saken klar. Frida skulle få som sämst ett Silver. Nu återstod bara tränaren Sara. Sara var felfri på hinder men ådrog sig 5,6 fel för tiden. Saras totala straff blev 52.2 och hon vann guld. Frida var den enda som var helt felfri i terrängen och red upp sig från fjolårets brons och tog nu ett silver. Anna Hassö och Clover tog hand om tredjeplatsen.
 
Med den fina ritten red Frida upp sig från en 7:e plats till en 2:a i den öppna avdelningen och fick 9000 för besväret.
 
Nästa anhalt för Frida och Herta är EM som går på hemmaplan i Malmö och Ribersborg den 29/8-1/9 där hon hoppas på att få en plats i laget.
 
 
Frida och Herta (arkivbild)
 

Lyckat SM för Mathilda

Mathilda inledde söndagens banhoppnin med Doubel Dashing och fick 2 nedslag. Detta innebar att de slutade på totalt 71,3 straff.
 
Med Libbisaurous fick Mathilda ett nedslag att lägga till sina straff och slutsumman blev 58,4. För deras del så blev resultatet en 11:e plats i den öppna klassen. Hur gick det då i SM? Jo Mathilda tog hem en silvermedalj med Libbisaurous. Segrade gjorde Erika Sjöström som fick 56.1 straff. Trea blev Sanna T Gewert med 58,6 straff. Det var väldigt jämnt i toppen där de tre medaljörerna var inom 2,5 straff.
 
Mathilda var även 6:a i SM med Double Dashing.
 
 
 

Inget riktigt flyt

Frida och Herta hade inget riktigt flyt i lördagens banhoppning. Två nedslag blev det för ekipaget som nu ligger på en 4:e plats i SM och en 7:e i den öppna klassen inför det avslutande terrängprovet under söndagen.
Sara Algotsson Otsholt är fortfarande i ledning efter ett nedslag men tvåa i den öppna klassen.
 
Mathilda Hammarström och Libbisaurous nollade i sin terrängritt både på tiden samt hinder och klättrade upp till en 3:e plats. Med sin andra häst Double Dashing klättrade hon upp till en 7:e plats med sin felfria ritt. I den öppna klassen ligger hon med Libbisaurous på en 11:e plats och med Double Dashing 30:e.
 
Följ gärna söndagens tävlingar här: http://ridsporten.tv/index/f%C3%A4ltt%C3%A4vlan-eketorp-2013.html

Bra start för Frida

Helgen efter SM för ponny i fälttävlan arrangeras SM för häst. Juniorer, Young Rider och Seniorer ska göra upp om medaljerna hos Humlamadens Ryttarförening.
 
Bland seniorerna finns Hofors RS Frida Andersen, som jobbar i Tyskland hos OS silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt, på sin Herta. De inledde den tre dagar långa tävlingen med dressyrprovet på 69.733% och en andra plats så här långt.
Ovan nämnda Sara och Facebook hästen Reality red ihop fina 71,600% och är i ledningen efter dag 1. På tredjeplats ligger Niklas Jonsson och First Lady med 69,600%
 
Bland juniorerna finns Högbos Mathilda Hammarström med två hästar. Doubel Dashing inledde med 57,778% samt Libbisaurous som fick63,75%. Mathilda ligger med Libbisaurous 7:a i SM och 27:a i den 1* klassen och med Doubel Dashing 13 i SM och 52:a i den öppna klassen.
 
 

Christina glad med Chardonnay

 
Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb arrangerade 2 dagars dressyr den 3-4 augusti.
 
Christina Elson tävlandes för Högbo Ridklubb tog med sig sin Chardonnay till Hudiksvall under lördagen och startade en Msv A:1 där de red ihop fina 67,674% och tog hem sin första seger i den klassen.
 
På söndagen åkte Christinas klubbkamrat Anna Grönberg med sin Brandy till Huddik. Med 64.681% red hon in på en 4:e plats i Msv C:1
 
 
Christina och Chardonnay

Agge och Lotti i Gripen

 
Angelica Lundin från Gävle Ryttarsällskap åkte till Gripens Ryttarförening under deras meetinghelg. De inledde tävlingarna på fredagen med att komma 7:a i en LA:1 på 66,053%
 
Under lördagen startade de en LA:3 och red ihop 61,429% som tyvärr inte räckte till en placering.
 
Söndagen avslutades med LA:4 där Agge och Lotti red ihop 66,585% och slutade på en fin 2:a plats.
Dessa tre klasser ingick i Sanna Nilsson Dressyrcup där ekipaget kom på en total 7:e plats av 24 startande.
 
Angelica och Happy Lotti

Thea och Ahmo Svenska Mästare

Hofors Ridsällskap arrangerade under helgen 2-4 Augusti Svenska Mästerskapen i fälttävlan för ponny. Fälttävlan har 3 olika SM klasser varav 2 av dem är i stilbedömning.
 
De två Stil SM:en  är uppdelade i åldergrupper upp tom 13år (rider P80) samt 14-18 (rider P90). Till skillnad från "vanlig" fälttävlan där den som har minst straffpoäng vinner, så räknas poäng och fel om så den som har mest straff i Stil fälttävlan vinner.
 
I klassen för ryttare mellan 14-18 år fann två Hofors ekipage. Thea Berglund på sin Ahmo och Josefin Kiuttu med sin Gabriel Guld. Thea inledde dressyren på fredagen med 63,216% som omförvandlades till 25,3 straff. Josefin red ihop 57,026% = 22,8 straff. I ledningen efter dressyren låg Josefine Palm från Kinda som fick 67,5% = 27.0 straff.
 
I lördagens terränghoppning med stilbedömining fick Thea och Ahmo 40 poäng att lägga till sina 25,3 = 65,3p och lade sig på 2:a plats. Josefin och Gabriel fick 40,5p, dagshögsta poängen av de startande, att lägga till sina poäng och hade då 65,5p och klättrade upp till en 4:e plats. I ledningen efter 2 delprov var Tove Stattin från Baståsen.
 
Den avslutande hoppningen gick på söndagen och där ritten belönas med poäng om man är felfri och får minus vid nedslag eller vägran.
Thea red en felfri runda och satte press på den sista startande då de låh väldigt tätt. Tove fick ett nedslag och därmed hade Thea med Ahmo tagit ett SM- Guld. Klubbkamraten Josefin slutade på en 5:e plats.
SM Guld till Thea Berglund och Ahmo Hofors Ridsällskap (Foto: Cornelia Andersson)
 

 
 
Ponny SM för C och D ponnyer går i 1* och det var 14 startande ekipage på fredagens dressyrprov som dömdes av Jennie Harrysson, Roger Ohlson ch Molly Hedqvist. I ledningen efter fredagen låg Isabella Lidbrant från Stora Wäsby 2:a Yohanna Andersson Baståsen och trea Daniella Siira från Mantorp.
 
Lördagens terräng moment var väldigt utslagsgivande och stora förändringar skedde i resultatlistan. Filippa Johansson, Elsa Berggren och Natacha Hammer var de enda tre ryttarna som fick runt sina ponnyer på banan. Övriga blev uteslutna eller utgick.
 
Dessa tre fick göra upp om medaljerna under söndagens avslutande hoppning där Natacha var först ut med sin Goldy och fick 4 nedslag och 16 straff att lägga till. Hon slutade på 80,7p. Elsa med sin Pedro var nästa ut men fick tyvär se medaljen försvinn med ett snöpligt slut på hinder nummer 8. Filippa sist ut hade verkligen ett bra läge med sin Tingeling då hon hade närmare 25p tillgodå på Natacha. Filippa gjorde ingen besviken och satte en fin nolla och kammade hem ett SM guld. Silvret till Natacha.
 
 

Hammarström på Svenska Mästerskapen

 
Svenska Mästerskapen i hoppning för ponny arrangerades av Årsta Runsten 1-4 augusti. Familjen Hammarström representerade Högbo RK och såhär gick det för dem.
 
Ingemar red sin Munsboro Swap Shop bland b-ponnyerna och där rider man de två första kvalen med stilbedömning.
 I det första kvalet var de felfria och fick 58 stilpoäng. I det andra kvalet hade Ingemar lite för många fel och kom på en 22:a plats men med resultatet från kval 1 räckte detta till en final plats. Placeringarna i kvalen räknas om till poäng i finalen. Ingemar fick ett nedslag där och fick totalresultatet 16.9 och hamnade på en 14:e plats.
 
Systrarna Klara och Selma tog sig bägge till final bland C-ponnyerna.
 Selma red sin Munsboro Black Betty felfritt i kval 1 och 8 fel i kval 2. I söndagens final revs ett hinder och slutresultatet blev 12 fel och detta räckte till en 6:e placering.
 
Klara och sin Chinchilla var även hon felfri i kval 1, hade ett nedslag i kval 2. Under söndagens final föll en bom och slutresultatet 8 fel. Detta räckte till omhoppning med två andra ekipage för att kunna dela ut silver respektive bronsmedalj samt en 4:e plats.
Klara var först ut i omhoppningen och satte press på de andra med en felfri ritt tiden 49.41. Efter Klara kom Julia Magnusson från Sydslätten gjorde precis som Klara och nollade. Dock hade hon nästan 5 sekunder snabbare tid 44,93. Nu hängde allt på sista ryttaren Tom Switzer från Flyinge. Skulle det bli en medalj eller en försmädlig 4:e plats för Klara. Tom var även han felfri och tiden 44,63 och han fick ett silver.
Sammanfattningsvis var det en mycket bra helg för Klara med en 4:e plats och Selma med en 6:e plats.
 
Klara och Chinchilla (arkivbild)
 

RSS 2.0