Spännade terräng i SM

Söndagen på Humlamaden innebar terrängritt för seniorerna och de startade i omvänd resutatordning. Dvs bäst efter dressyr och hoppning startar sist.
 
Hofors RS Frida Andersen och sin Herta startade som 7:e från slutet. Herta är självsäkerheten själv i terrängmomentet och satte nolla på både hinder och tiden. Detta innebar att Frida och Herta slutade på 53,4 straff. Nu var ju frågan hur långt skulle detta räcka? 6 ekipage var kvar däribland OS ryttarna Sara Algotsson Ostholt och Reality samt Malin Petersen Sofarsogood. Malin red runt och var felrfri på hinder men fick 6.4 fel för tiden. Slutsumma 58,6. När både Johan Lundin och Anna Hassö drog på sig tidsfel så var saken klar. Frida skulle få som sämst ett Silver. Nu återstod bara tränaren Sara. Sara var felfri på hinder men ådrog sig 5,6 fel för tiden. Saras totala straff blev 52.2 och hon vann guld. Frida var den enda som var helt felfri i terrängen och red upp sig från fjolårets brons och tog nu ett silver. Anna Hassö och Clover tog hand om tredjeplatsen.
 
Med den fina ritten red Frida upp sig från en 7:e plats till en 2:a i den öppna avdelningen och fick 9000 för besväret.
 
Nästa anhalt för Frida och Herta är EM som går på hemmaplan i Malmö och Ribersborg den 29/8-1/9 där hon hoppas på att få en plats i laget.
 
 
Frida och Herta (arkivbild)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0