Hammarström på Svenska Mästerskapen

 
Svenska Mästerskapen i hoppning för ponny arrangerades av Årsta Runsten 1-4 augusti. Familjen Hammarström representerade Högbo RK och såhär gick det för dem.
 
Ingemar red sin Munsboro Swap Shop bland b-ponnyerna och där rider man de två första kvalen med stilbedömning.
 I det första kvalet var de felfria och fick 58 stilpoäng. I det andra kvalet hade Ingemar lite för många fel och kom på en 22:a plats men med resultatet från kval 1 räckte detta till en final plats. Placeringarna i kvalen räknas om till poäng i finalen. Ingemar fick ett nedslag där och fick totalresultatet 16.9 och hamnade på en 14:e plats.
 
Systrarna Klara och Selma tog sig bägge till final bland C-ponnyerna.
 Selma red sin Munsboro Black Betty felfritt i kval 1 och 8 fel i kval 2. I söndagens final revs ett hinder och slutresultatet blev 12 fel och detta räckte till en 6:e placering.
 
Klara och sin Chinchilla var även hon felfri i kval 1, hade ett nedslag i kval 2. Under söndagens final föll en bom och slutresultatet 8 fel. Detta räckte till omhoppning med två andra ekipage för att kunna dela ut silver respektive bronsmedalj samt en 4:e plats.
Klara var först ut i omhoppningen och satte press på de andra med en felfri ritt tiden 49.41. Efter Klara kom Julia Magnusson från Sydslätten gjorde precis som Klara och nollade. Dock hade hon nästan 5 sekunder snabbare tid 44,93. Nu hängde allt på sista ryttaren Tom Switzer från Flyinge. Skulle det bli en medalj eller en försmädlig 4:e plats för Klara. Tom var även han felfri och tiden 44,63 och han fick ett silver.
Sammanfattningsvis var det en mycket bra helg för Klara med en 4:e plats och Selma med en 6:e plats.
 
Klara och Chinchilla (arkivbild)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0