Om om inte fanns!

På den första av tre dagar av Högbos Regional/ Nationella dressyr tävlingar för häst var det dags för DM för Gävleborgs distriktet.
 
Seniorerna gjorde upp om sin DM titel i klassen MSV B:4. I den öppna klassen segrade Tove Månsson med sin Loosi från Uppsala med 67 och den blå rosetten hamnade i Björklinge genom Madeleine Ferm och Caracco FLB medan hemmaryttaren Christina Elsson på Gambler tog hand om den gula rosetten.
 
Om man har två hästar i DM måste man innan start välja vilken av dem som ska räknas i klassen både Christina och Sigrid Bergåkra var tvugna att välja. Hade Christina valt "Gunnar" istället för Chardonnay som tyvärr spökade hade Christina kammat hem guldet. Nu gick segern i årets senior DM till Bollnäs RS Sigrid på A´ha på 62.391%. Silvret stannade i Kungsgården genom Patricia Lüdke på sin Gazpani 62,174 och Söderhamns Tone Krogstad på Beauprince tog med sig ett brons hem.
 
Patrica / Gazpani
 
Sigrid/ A'ha
 
Fr vä. Sigrid, Patricia, Tone
 
 
Junior/YR startade i MSV C:2. Efter ett mycket stabilt och jämnt program som resulterade i 68% vann hemma ekipaget Frida Andersson med sin Polar Blitz. Blott 11 år gamla Cecilia BergåkraBerglund red mamma Sigrids Prima Donna till en andraplats 64,44% och Sara Sjöberg, Gävle RS, med Il Primero fick den gula rosetten i tränset. Frida satsar vidare under helgen och hoppas på att klara av att få ihop tillräckligt med poäng för att få sitt andra kval till YR SM innan hon beger sig iväg på utlandsäventyr på andra sidan jordklotet.
 
Frida / Polar Blitz
 
 
Fr vä. Frida, Cecilia och Sara
 
I den öppna klassen segrade även här Frida och "Blitzen" före Gävle RS Malin Lindberg på Renaldo 67,111% och trea blev Cecilia med Prima Donna.
 
Tävlingarna fortsätter under lördagen där den högsta klassen under dagen är en S:t George

Kommentarer
Postat av: johanna

är det inte sigrids andra häst på bilden? A'ha är svart och mycket maffigare! om han inte tappat 100 kilo sen sist jag såg honom! haha! :)

Svar: Kan det mycket väl vara då hon startade näst sist med den andra :)
gestrikeridsportresultat.blogg.se

2012-11-11 @ 18:37:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0