LAG SM Nordhallands RK

Att fira Halloween i Nordhalland har blivit en tradition för dressyrponnyryttarna i Sverige. Ponnyallsvenskans elitserie avslutar med ett Lag SM hos Nordhalland. För att ta sig dit har lagen kvalat i respektive zon i tre omgångar där omgån 1 och 2 går i Lätt AP:1 och omg 3 i FEI:s Inledande program för Ponny. 2 lag från respektive zon får vara med dock har ett lag hoppat av så det blir nio lag som kommer till start.
 
Willands Ryttarförening har de åtta senaste åren vunnit Guld och de är favorittippade även iår. Högbo Ridklubb lyckades kvala till finalen även iår efter att ha kommit tvåa efter Grums i alla tre omgångarna. De ekipage som får representera klubben iår är Madeleine Ljunggren/ Zacharias, Amanda Frykman/ Little Big Man, Fanny Eriksson/ Lindens Angus och Märtha Nilsson/ Ronaldo.
 
Tävlingarna startar på fredag med tre klasser. Den första SM klassen går i FEI:s Inledande program på lördagen för att sedan avsluta med FEI:s Lagtävlans program. Resultaten för dessa klasser räknas sedan ihop för att kora 2012 års Svenska Mästare i ponnydressyr.
 
Amanda och Little Big Man har under året lyckats bli en av de tio som får rida kvalfinal i Kür på söndagen. I denna kvalfinal kommer de fyra främsta placerade att få rida i Ericsson Globe under första adventshelgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0