4:e December

Frida FastessonBergman är 26 år gammal och bor med maken i en lägenhet i Gävle medan hästarna står på föräldrarnas gård. Började som 5åring rida på Gävle Ponnyklubb en klubb som hon fortfarande är trogen. Jobbar som operatör på Sandvik. Hon och lillasyster fick Popcorn och hade även en av Sveriges bästa B-ponnyer Ronja hos sig.
Nicolaj var en C-ponny som de ramlade av några gånger för mycket men detta fick inte mamma och pappa veta något om.
Samtidigt som Nicolaj fanns i stallet fick de äran att låna Kilrush Prince som hade vunnit Prins Carl Philips pris i Globen en gång i tiden. Han kunde många konster och var en gentleman.
 
Frida gick i gymnasiet på naturbruksskolan i Nytorp med hästinriktning. Efter gymnasiet har hon haft jobb hos Mattias Jansson, Erwin Hesse samt Sigrid Bergåkra. Det var bland annat när hon jobbade hos dem som gjorde att hon valde de hingstar hon gjorde.
 
Frida har fött upp och står som ägare på sitt bruna sto Cashmira f.06 e: Marwin ue:Cardento 171cm över havet. De har felfria ritter i 1.10m och debuterade 1.20 i höstas. En ambitiös och okmplicerad häst som ställer upp på det mesta.
 
Hon har även Don Corleone, kallad Lusen eller Lillen, som även han är hennes egna uppfödning.Föddes som svart -09, e: Corlensky G ue: Electro, men är numera skimmel. De har ridit in honom och hoppningen är påbörjad. Lillen har ännu inte vuxit klart men ligger för tillfället på ca 165cm. En pigg men väldigt snäll kille som visat bra kapacitet vid löshopning.
 
Sjävklart finns gammelmannen Popcorn på gården. f -85e. Carneol x u. Spotlight och sköter som glad pensionär uppgiften att fostra de yngre hästarna. Dock måste han ju lära ut alla bus han kan så hur mycket halvblod som än finns i de andra hästarna beter de sig mer som ponnyer. De har många fina minnen ihop då han funnits i Fridas ägo sedan hon var 11 år gammal.
 
Fridas första stora häst var skimmeln Bella Linn som hon fick låna av hennes lärare Mia Skäryd. Det är med henne som Frida fick chansen att tävla på riktigt.
 
 
Målet för 2013 med Cashmira är att fortsätta att utvecklas i klasserna och med Lillen vill hon komma ut och tävla med. Förhoppningsvis även start på kvalitetstävlan också.
 
 
Frida och Cashmira
 
 
Don Corleone
 
 
 
"Lillen" som föl
 
 
Frida med Popcorn
 
 

Kommentarer
Postat av: Agge

Duktiga gulliga Frida :)

2012-12-04 @ 21:40:32
Postat av: Mia

Härligt Frida!

2012-12-07 @ 15:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0