23:e December

Patricia Lüdke är 30 år gammal och bor i Kungsgården på en gård tillsammans med hästarna och sambon. Hon var 11 månader gammal när hennes mamma för första gången slängde upp henne i en sadel. När hon väl var på marken trillade hon omkull rakt i en hästskit och blev förmodligen stämplad för livet. Har ridit i 23 år och tycker fortfarande att det är fantastiskt att man fortfarande kan utvecklas. Jobbar som Reg. Fastighetsmäklare. Tävlar gör hon för Kungsgårdens RK.

Hästarna som bor på gården är:

Filipin, fyller 28 vid årsskiftet, något han är fullkomligt ovetande om själv. Han är efter Urbino - Kariba. ”Filip” och de har hängt ihop i 18 år snart. Tillsammans har de gått igenom mycket. Började som hoppekipage och tävlade tom Msv B hoppning med väldigt varierande resultat, då hinder med kreativ utsmyckning satte stopp för dem emellanåt. Däremot fanns inget som skrämde honom i skogen. En kotledsinflammation blev deras hinder och gjorde att inriktningen blev dressyr istället. Det visade sig dock efter målmedveten träning och envishet att dressyr var mer deras gren. Tävlade upp tom Nationell FEI med placeringar. Avslutade ponnytiden som ett av Sveriges topp 15 ekipage och fick Prinsessan Madeleines Stipendium. Därefter blev Filip reggad som storhäst och tävlat som högst i den numer borttagna klassen La:5. Filipin är allt en riktigt lite ”showman” och kryddar vardagen med ett och annat busstreck!

Gazpani är 20 år efter Napoleon – Indus. Vi har tränat och tävlat ihop i 11 år. Tillsammans har de klättrat i utbildningsstegen och gått från LB upp tom. MSV A. ”Spaniz” är en helt underbart snäll häst med hjärtat på rätt plats, spenderar gärna timmar till att gosa och har fullkomlig koskräck.

Hoppar gör de ibland till vardags men bara för nöjes, variationens och gymnastikens skull.

Målet för 2013 är att befästa dem MSV A programmet mer och våga ge sig på st: George.

Gazpani
 
Filipin
 
Filipin och Gazpani

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0