17:e december

Carolina Jonsson är 30 år gammal och bor i Sandviken med sambon Stefan. Hon jobbar på Sandvik som OFP tekniker. Samt det egna företaget CMJ-Hästcenter. De 7 hästarna står i Torsåker på gården som hon och hennes föräldrar köpte 2007 för att få mer plats Dock har hon lite för många egna hästar för att kunna ta sig an andras för tillfället. När hon var fem år gammal började hon, mamma och storasyster rida på, som det hette då, Storviks Ridklubb som hon än idag tävlar för.
 
Shettisen
 

Mack
 
 
Joker
Vid 15 års ålder fick hon rida och tävla Canette i hoppning. De startade tillsamman 140 hoppning och de red två junior SM tillsammans. Parallelt med Canette fanns även New Forest valacken Bonneville i stallet och de startade Msv A hoppning och var med i StORKs elitlag som tog sig till finalen på Strömsholm. Vilket var en häftig upplevelse. Går nu hemma på gården som halvpensionär och barnponny till systerns barn.
Bonneville
 
 
Canette
 
Under ponnytiden fick Carro möjligheten att tävla en massa olika ponnyer i olika grenar och var med i alla möjliga lag serier.
 

Efter ponnytiden så red hon i stort sett bara yngre hästar och den första stora egna hästen fick hon ärva efter sin syster. Ett 6-årigt sto med mycket temperament som efter en del tragglande i dressyren blev en perfekt fälttävlanshäst. De startade tom CNC* innan hon blev skadad och de fick ta bort henne.
Samtidigt hade hon en yngre häst, Marconia, som var köpt som hopphäst men passade bättre till dressyrhäst, vilket hon också blev. Tävlade tom. MSV B med placering innan hon såldes.

Marconia


Efter detta hade Carro bara yngre hästar kvar samt ett avelssto, så under en tid red och tävlade hon bara andras hästar. Bland annat Anna Gunnarssons fälttävlanshäst under det år hon var gravid och de lyckades med målet att kvala till 6-års finalen i Breeders, som slutade med en mycket hedrande 4:e plats.


Hästarna som finns på gården är:

Sto f: 09 e: Cartier – Irco Mena – Stanford. Egen uppfödning. Inriden i våras. Ska sättas igång för att under nästa förhoppningsvis kunna starta någon tävling för att sedan visas på kvaltién till hösten och efter det förmodligen säljas.ingsvis att starta någon tävling för att sedan visa henne på kvalitén till hösten och efter det kommer hon troligtvis att säljas.

Val f: 07 :eManhattan – Irco Mena – Stanford. Även det egen uppfödning Då tiden tyvärr inte räkt till så är målet med honom att han ska utbildas under året och sedan kommer han troligtvis också att säljas.

Sto f: 05 e: Orlando - Pik Trumph – Gibraltar, egen uppfödning. Detta är ett mycket speciellt sto som Carro ofta brukar säga att hon har fått för sina synder… Hon är besvärlig i det mesta förutom vid ridning. Har  försökt ha ridhjälp men tyvärr så fungerade det inte då hon vägrade att gå från gården. =/ Men trots alla hennes egenheter så är hon ändå en av Carros absoluta favoriter i stallet!

Nästa häst är hästen som är mamma till de två förstnämnda hästarna och hon är efter Irco Mena – Stanford – Elizar och har gått som avelssto fram till för 2 år sedan. Nu rids hon och har även varit med på några hopptävlingar under året med mycket gott resultat. Hon kommer eve

ntuellt att säljas under nästa år.

Sto f:04, en svart skönhet e: Wolkentanz – Hohenstein - Ordensglanz och hon rör sig helt magnifikt! Hon har bott hos Carro i ca ett år och målet med henne är att de ska starta deras första tävling under nästa år.

Sista hästen är stallets prins Two Step, 6-åring som är efter Okeanos – Romeo - Marino. Denna talangfulla häst har hon haft sedan han var 2 år och han är visad både som 3-åring och 4-åring med diplom i gångarter båda gångerna. Han var kvalad till finalen på Flyinge både som 4-åring och 5-åring. Men deltog bara med honom som 5-åring. De har tävlat tom MSV B med placering och målet under nästa år är att han ska bli stabil i alla MSV B klasser och eventuellt debutera MSV A mot hösten.
Carro tränar sedan 6 år tillbaka för Ulf Lind och har i år även fått möjligheten att börja träna för Eric Lette.

 
Two Step

Kommentarer
Postat av: Johanna

Otroligt duktig ryttare tycker jag, alltid roligt å se henne rida!! Twostep var "hästen som studsar fram" innan jag visste hans namn, han ser så pampig ut när han travar!

2012-12-17 @ 14:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0