16:e December

Stina Dufva fyllde 18 nu i December och faller därmed över åldersstrecket för ponny tävlingar. Bor i Sandviken med mamma och pappa medan hästen står uppstallad på Högbo Ridklubb som hon även tävlar för. Det var även där som hon som 6 åring började rida. Hela familjen är hästintresserade där pappan kör och de andra rider. Dagarna tillbringar Stina på Göransonsska skolan där hon går sista året.
 
Stina fick ta över ponnyn Stenbroåsens Merlin efter storasyster Elin. En skimmel valack f-91 e: Örnäs Attila u: Stenbroåsens Mimi och håller till bland C-ponnyerna, han har varit i fam. Dufvas ägo i 10 år. Innan Stina tog över Merlin hade Elin mest tävlat dressyr på honom. Dock hade han tidigare ändå gått Msv hoppning samt SM i fälttävlan och dressyr. En riktig allround ponny. Trots att han har mycket erfarenhet har han aldrig varit lätt att rida.
Stina började tävla fälttävlan vilket han verkligen älskar. De har tagit sig från de lägsta ponny klasserna upp tom 1*, med många vinster och placeringar i P70, 80 och 90. De slog till med ett silver i Stil SM 2011 och kom 6:a 2012. Har varit med i Lag SM 2010, 2011, 2012. Då de har startat LA hoppning och LA:P1 i dressyr har de även varit med i Div 1 i både dressyr och hoppning. Blev utsedd till Årets Ponnyryttare Gävleborg 2012. Merlin har nu flyttat då han lånats ut på foder till en ny ryttare som förhoppningsvis kommer att ha lika skoj med honom som Stina.
 
Stina har tränat för olika tränare under åren men främst Lena Bredberg och Annki Andersén i terrängen.
 
I familjen finns Pirat som syster Elin har tävlat lite på. Han är en trevlig häst som de lär sig mycket med. Dock vet hon inte riktigt vad som kommer hända efter studenten då hon funderar på att flytta och plugga vidare, men hoppas på att komma ut på någon tävling under året då målet är att utvecklas med honom och komma vidare.
 
 
Stina och Merlin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0