Jessika och Bc inledde bra

Högbo RK arrangerade under den gångna helgen en Lokal/Regional ponny dressyr. Klasserna sträckte sig från LC:1 till FEI:s Inledande.

Först ut på lördagen var en Lätt C:1
Maja Ernesäter red sin ponny Solero till en andra plats bland D-ponnyerna och fick därmed en blå rosett i tränset. De fick ihop 58,889%.

En Lätt B:1 var 2:a klass för dagen. Mathilde Wennstig och Princess Raindrop blev tvåa i denna klass bland C-ponnyerna. De belönades med en blå rosett för sina 59,828%.

Den första regionala klassen var en Lätt A:1. Fanny Eriksson från hemmaklubben Högbo tog en dubbelplacering bland D-ponnyerna. 2:a med Liljevangens Shadow och 3:a med Lindens Angus. De fick 65,789 samt 64,211%.

En Lätt AP:1 fick avsluta lördagens tävling där vi tyvärr inte fick se några placeringar från Gästrike ekipagen.

Söndagen började med en Lätt AP:1. Högbos Jessika Petterson med sin Bc tog hem segern på 65,263%. Den andra placerade red ihop exakt lika många poäng men då Jessika hade bättre poäng på det allmänna intrycket tilldelades hon segern.
Värt att notera är att Kungsgårdens Maja Bywall och Rocco satte sitt första kval till att få rida FEI:s Lag och Mästerskapsprogram.

Jessika och Bc red även nästföljande klass som var en FEI Inledande. De slog till med 70,0% och tog en överlägsen seger. 2:an hade 63%.

Efter dessa regionala klasser var det dags att gå tillbaka och rida på lokal nivå igen.
I Lätt C:1 för de minsta ponnyerna segrade Ella Stolpe från Gävle PK på Sputnik på 67,037%. 2:a kom Högbos Maja Ernesäter på Castanja II på 61,852%.
Kat C och D fick slås samman och bland dem segrade Hanna Stolpe på Maximilan från Gävle PK på 57,778%.

Hela tävlingshelgen avslutades med en Lätt B:1. Efter lite stolpe ut hela helgen med Castanja II fick äntligen Maja rida först i ärevarvet med en blå/gul rosett i tränset. De red ihop 61,034% bland B-ponnyerna.
C och D ponnyerna slogs ihop även i denna klass och där segrade Älvkarleby RKs Jenny Opheim Johansson på sin Elektors Glen mist. De red ihop 61,897%


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0