Selma näst bäst i Sverige

Selma Hammarström tävlandes för Högbo RK med sin D-ponny Sligo Fortunus blev tvåa bland de femåriga ponnyerna i Borås under allhelgonahelgen.
 
Selma och Sligo red felfritt i båda kvalen som gick i klassen LB (1m) under onsdagen och torsdagen och var efter detta i delad ledning inför sista omgången.
Det är mycket nya intryck för en yngre ponny att vara på meeting och Sligo fick med sig två bommar ner och slutade på 8 fel. Även Saga som delade ledningen med Selma inför finalen fick 8 fel och dessa två fick göra upp om 2:a och 3:e priset i en omhoppning. För segern bland de 5 åriga ponnyerna gick till Jennie Edström/ Miclas Countess som slutade på totalt 4 fel efter 3 omgångar.
 
Saga red snabbt men fick med sig 2 bommar och slutade på 8 fel. Så Selma som red lite långsammare men felfritt tog hand om den blåa rosetten.
 
Selma och Sligo
 
Selmas syster Klara kvalade in till SM finalen i Kat B med Munsboro Swap Shop. I kval 1 som gick på fredagn fick de 55,5 stilpoäng men hade tyvärr ett nedslag. Dock kom de igen på lördagn då red Klara felfritt och placerade sig där på en 7 plats med 54,5 stilpoäng. B-ponnyerna rider med stilbedömning i kvalen och där räknas sedan placeringarna om till poäng.
 
I finalen var det 4 st som lyckades rida felfritt utan några tidsfel och Klara med "Swoppan" var en av dem. Detta gjorde att ekipaget kammade hem en mycket fin 5:e plats i årets inomhus SM.
 
En mycket nöjd familj får åka den långa vägen från Borås till Delsbo. Men vad gör det när man har haft så fina framgångar under helgen!
Klara Hammarström och Munsboro Swap Shop

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0