Ridsporten leverar igen

Ingen kunde väl ungå att Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset under den svenska idrottsgalan i januari och vilket eko i media detta gav. En grupp som ständigt blir ignorerade av media och kommuner klev ur skuggan och fram i rampljuset med ett jättekliv.
 
Lasse Anrell ifrågasatte vem RGB var och fick äta upp vartenda ord han sa. Han fick tom möjlighet att intervjua självaste RGB under Göteborg Horse Show och dessa verkade ha slutit fred.
 
Under OS i London fick Svenska media upp ögonen för en ny gren inom ridsporten. Fälttävlan. Sara AlgotssonOstholt med skimmeln Wega var ytterst när en guld medalj men fick se den allra sista bommen falla i backen. Men ett OS silver är inget att deppa över.
 
Att media ännu en gång fick se hur stor ridsporten är bland vanliga "Svensson" skedde under föregående vecka. Ovannämnda Sara har ännu ett OS hopp som hon satsar mot Rio 2016 med. Stoet Mrs Medicott har haft fina framgångar och ägaren hade lovat att Sara skulle kunna satsa mot OS -16. Men efter London OS beslutade ägaren att hästen skulle säljas. Sara kämpade för att få ihop pengarna men såg sig besegrad.
 
Tina Lundin från Dalarna är engagerad i fälttävlanssporten och startade Facebookgruppen Rädda Mrs Medicott för att försöka få in de pengarna som saknades. I runda slängar 850.000. Ett stort belopp som skulle in på kort tid. Konto öppnades och pengarna rasslade in. Tina blev intervjuad av radio och tidningar och TV fick även upp ögonen för detta. Gruppen har i skrivande stund över 55 000 medlemmar.
 
Större delen av alla som är med i gruppen lade in en slant och under tisdagen kom det glädjande beskedet att Sara nu ska skriva köpekontrakt med ägaren och sedan är Mrs Medicott säkrad för svensk ridpsort under de närmaste åren.
 
Ännu en gång har ridsporten visat vad lite engagemang kan göra för våra idoler. Nu kan Sara få jobba i lugn och ro med Mrs Medicott glädjas åt att få behålla en sådan fin häst.
Sara och Mrs Medicott
Bildkälla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0